Skocz do zawartości

Tiramisu Z Truskawkami


anka17

Rekomendowane odpowiedzi

ten przepis posiadam z gazety " sól i pieprz" Składniki: 500g truskawek 2 łyżeczki soku z cytryny 20 ml likieru pomarńczowego 200g podłużnych biszkopcików 250g chudego twarozku 50 dag cukru 4 łyżeczki zelatyny 200 ml śmietany 15% Sposób przgotowania: 1.Truskawki oczyścić 150 g owoców rozgnieść z sokiem z cytryny i likierem. W musie kolejno zanurzyć biszkopty i ułożyć je obok siebie w naczyniu do zapiekania. 2.Resztę truskawek pokroić w ćwiartki. Serek zmiksować z cukrem. żelatynę rozpuścić w małej ilosci wody. wymieszać ja z 2 łyżkami sera a następnie z resztą sera i dokładnie wymieszać. Kiedy ser zacznie zastygać, ubić śmietanę i dodać do sera, ostrożnie wymieszać. Cienką warstwą kremu serowego posmarować biszkopty, rozłożyć na nim pokrojone truskawki. Owoce posmarować resztą kremu. Deser odstawić do lodówki na ok 4 godz. Przed podaniem można udekorowć truskawkami, pokruszonymi biszkoptami itp. SMACZNEGO!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.