ilka76 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Biszkopt; 3 jaja 6 łyżek cukru 6 łyżek oleju 6 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 75 dag sera (mielony 3 - krotnie) 1 szklanka cukru pudru 15 dag masła 4 różnokolorowe galaretki ok. 30 dag owoców (świeżych lub z puszki) Można też dodać rodzynki. Biszkopt: Białaka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier. Nadal ubijając dodawać po 1 żółtku. Do ubitych jajek dodać olej oraz mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Piec w 170 stopniach przez ok. 30 minut. Blaszka 24 x 30 . Można też ciasto zrobić w większej tortownicy. Po upieczeniu biszkopt ostudzić. Masa serowa:Masto utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Do masy dosać biały ser i podzielić na trzy części. Każdą z trzech galaretek rozpuścić w szklance wody. Owoce pokroić i podzielić na dwie części. Warstwa I : wystudzoną galaretkę zmiksować z serem, wylać masę na biszkopt i wstawić do lodówki. Gdy masa stężeje posypać ją połową owoców. Warstwę II i III przygotowujemy w ten sam sposób. Wierzch zalewamy czwartą galaretką Cytuj
monilek26 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Aż ślinka cieknie jak się popatrzy na to zdjęcie..... Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.