aniela Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Kochani, uplynelo sporo czasu jak ostatnio robilam to ciasto, dzisiaj chcialam zrobic dla siebie i jeszcze kogos a masa z jajek po wlaniu do mleka mi sie zwazyla!! Wszystko robilam zgodnie z instrukcja, tak jak ostatnio, mleko i jajka byly swieze. Czy ktos wie jak mozna uratowac przed wylaniem do zlewu tego budyniu??????? Strace zupelnie ochote na pieczenie, a to ciasto mi bardzo smakowalo, (oczywiscie to ktore mi wyszlo ostatnio)! Wszystkim z gory dziekuje za rady, pa majka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Aniela , nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałam bo napisałaś że jajka były świeże , a to mają być same żółtka :roll: utarte z cukrem nie zaś całe jajka.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniela Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Basiu, ucieralam same zoltka z cukrem i bardzo ladnie rosly, wszyskto bylo zgodnie z ostatnim przepisem ktory wyszedl mi fantastyczny. Pochwalilam sie nim i obiecalam ze zrobie go dla kogos, a tu klapa bo mam zaraz 10 rano a ciasto obiecalam zrobic na 6 wieczor. Wlasnie wstalam i zobaczylam wiadomosc od Ciebie. Moje pytanie jest, czy mozna ten zwazony "budyn" jakos naprawic ale nie chcialabym dodoc do tego maslo a potem wszystko wyrzucic!? Ta strata i tak jest dosc duza, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Aniela, przyznam że nie wiem dlaczego Ci się zważył budyń, i nie potrafię Ci nic konkretnego podpowiedzieć.Może Ina albo ktoś ma jakiś pomysł na uratowanie Twojego budyniu - pomóżcie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniela Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Basiu, dzieki za ochote i proby wlozone w uratowanie mojego nieszczesliwego "budyniu". Ide sprobowac raz jeszcze z nowej porcji produktow, trzymaj kciuki, pozdrawiam majka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Mam nadzieję że tym razem Ci się udało.Pozdrawiam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela2225 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Takiego lodowca pamietam z dziećiństwa mama robiła był pyszny muszę wypróbować czy i mi sięuda. Dzięki za przypomnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Witam! Zrobiłam lodowiec w sobotę na męża urodziny ( pierwszy raz ) wyszedł znakomity. Polecam gorąco :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Ja też przyłączam się do pochwał, jest smaczne.Muszę dodać, że ja maczam biszkopty w galaretce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Dziękuję Katarzynie i Apsik za miłe słowa i cieszę się że ciacho się udało.Pomysł z maczaniem biszkoptów w galaretce jest dosyć ciekawy , a ponieważ lodowca mam w planach na sylwestra - skorzystam z pomysłu Apsik.Pozdrawiam :-D :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Mialam nic nie piec i slowa dotrzymalam,bo tego ciasta sie nie piecze!!! ;) :razz: Niestety nie mialam owoców w zapasie (wisnie jeszcze w spirytusie :) ) polozylam wiec na jasnym kremie kolejna warstwe biszkoptów. Pyszne :razz: Nastepnym razem zrobie to ciasto na upieczonym biszkopcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.