siula Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 BISZKOPT: 6 jajek 18 dag cukru cukier waniliowy 15 dag mąki tortowej 3 dag mąki ziemnizanej MASA: kubeczek jogurtu czekoladowego(może być również kawowy) łyżka kakao 6 łyżeczek żelatyny 3 nektarynki 25 dag serka waniliowego lub naturalnego 0,5 l śmietany kremówki 2 śmietan fixy 5 dag gorzkiej czekolady WYKONANIE: Z podanych składników przygotować ciasto biszkoptowe.Przelać do formy o wymiarach36x25cm i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.Wyjąć z formy i pozostawić do ostygnięcia.Na masę utrzeć ze sobą ser,jogurt i kakao.Żelatynę rozpuścić w filiżance gorącej wody i małymi porcjami dodawać do masy jogurtowo-serowej.Dwie nektarynki drobno pokroić i wymieszać z masą.Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan fixami i również wymieszać z masą.Następnie wylewamy ją na biszkopt.Nktarynkę kroimy w cienkie plasterki i układamy na cieście.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać ciasto w esy floresy.SMACZNEGO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Zaciekawił mnie ten przepis, mam pytanie czy chodzi o kubeczek jogurtu kremowego " Bakoma " o pojemności 150 g. Pozdrawiam. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siula Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Ja właśnie używam tego z bakomy lub z dr. Oetkera o smaku mrożonej kawy o pojemności 150 g. Niestety jogurt czekoladowy jest trudno dostępny. Pozdrawiam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pola Połetek Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Witaj, bardzo ciekawy przepis. Jak tylko dostanę ten jogurt, natychmiast wypróbuję i dam znać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.