Skocz do zawartości

Parówki W Cieście "inaczej"


DeLarge

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio w trakcie urlopu miałem okazję spróbować smażonych parówek w pikantnym cieście a'la naleśnikowe (było tylko bardziej gęste). paróweczki te jak mniemam były smażone w głębokim tłuszczu a podane były z wbitą wzdłuż wykałaczką. spotkaliście się może z takim przepisem?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

ja parówki robie tak:smażę nalesniki takie z przyprawami,na kazdy usmażony nalesnik kłade tarty zólty ser na to polowa parówki i zwijam tak jak nalesniki obtaczam w jajku i bułce i smaze.pyszne sa podwane z keczupem

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Ja czasem robię parówki w cieście, właśnie naleśnikowym tylko jest gęstsze, ale ciasta nie przyprawiałam na ostro ale kiedyś spróbuję ;) Nie zapomnę, jak moja ciotka zrobła kiedyś świetne parówki w cieście francuskim, był tam jeszcze ogórek konserwowy i pomidor i nie pamiętam czy coś jeszcze. Nie zapomnę tego smaku.Może ktoś zna ten przepis???

post-3091-1164143763_thumb.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.