Gość aga2 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 szukam przepisu na sałatkę kebabową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solka Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 „Sałatka gyros” • 0,6 kg piersi z kurczaka • 10 ogórków konserwowych • 3 cebule • 1 łyżka musztardy • 1 łyżka przyprawy „Kebab – gyros” • ketchup • 1 słoik majonezu • kapusta pekińska • 1 łyżka oleju Mięso z kurczaka pokrojone w kostkę obtoczyć w przyprawie „Kebab – Gyros”, wstawić do lodówki na 1 godzinę. Rozgrzać na patelni olej i dodać filet. Lekko podsmażyć, dodać musztardę. Wymieszać i smażyć jeszcze kilka minut. Wystudzone mięso przełożyć do miseczki ( najlepiej szklanej ), a na nie kolejno warstwy: cebula pokrojona w półksiężyce, ketchup, ogórki pokrojone w cienkie plasterki, majonez i poszatkowana kapusta pekińska. Ostatnią warstwę lekko posolić. Podawać jako przystawkę lub z bułką „ciapatą”jako osobne danie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela2225 Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Polecam sałatka pychaaaaaaaaaaa ja daje jeszcze kukurydzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mychulec Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 A ja robię tak: Składniki: 4 piersi z kurczaka (pojedyncze), przyprawa Gyros, 1/2 kapusty pekińskiej, 6 korniszonów, 2 średnie cebule, 1 puszka kukurydzy, keczup pikantny, 1 łyżeczka vegety, majonez lub sos czosnkowy Jak przyrządzić? Piersi pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą Gyros, odstawić na godzinkę (ja odstawiam na noc) Piersi smażyć na oleju do przyrumieniena, odstawić do przestygnięcia. Cebulę i korniszony pokroić w plasterki, każde w osobnej miseczce. Zaczynamy układanie. Mięsko kładziemy na dnie pojemnika, na to cebulkę, polewamy keczupem - rozsmarować go równo po całości. Następnie rozkładamy korniszony, na to kukurydzę, pokrywamy to majonezem lub sosem (preferuję sos) - też rozsmarować go po całości i na koniec sypiemy kapustę. Następnie do osobnego pojemnika, miski wsypać drobno pokrojoną kapustę pekińską, wymieszać ją z vegetą. Można lekko docisnąć. Odstawiamy na godzinkę do lodówki, żeby się przegryzło. Sałatka idealna na imprezkę czy też jako w miarę lekkie danie. Na prawdę robi furrorę... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabi-ostra Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Potwierdzam że sałatka jest pyyyyyyyycha!!!! Właśnie w sobotę jadłam ją na urodzinach kolegi-jest po prostu rewelacyjna-jako pierwsza zniknęła ze stołu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela2225 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Ja też potwierdzam . Kocham tę sałatkę często gości w mojej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.