mianda Opublikowano 12 Pa藕dziernika 2004 Zg艂o艣 Opublikowano 12 Pa藕dziernika 2004 szukam przepisu jak zakisi膰 kapust臋 w domu w s艂oikach i co zrobi膰, 偶eby p贸藕niej nie 艣ciemnia艂a. Cytuj
Mickey Opublikowano 13 Pa藕dziernika 2004 Zg艂o艣 Opublikowano 13 Pa藕dziernika 2004 Ja kiedy艣 kisi艂am kapust臋 z moim obecnym m臋偶em ale w du偶ych plastikowych wiadrach. Poszatkowan膮 kapust臋 i marchewk臋 wk艂adali艣my do tych wiader wy艣cielonych foliowym workiem posypuj膮膰 kminkiem,sol膮 i bardzo dok艂adnie i mocno ubijali艣my a偶 kapusta puszcza艂a soki.Na ko艅cu worek zosta艂 mocno zawi膮zany i zamkni臋ty szczelnie pokryw膮.Co jaki艣 czas trzeba odlewa膰 za du偶y nadmiar wody spod kapusty.Wysz艂a nam bardzo dobra. Cytuj
Go艣膰 Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zg艂o艣 Opublikowano 8 Grudnia 2004 kapuste poszatkowac, posoli膰 mo偶na doda膰 marchew i jab艂ka, wrzuci膰 do miski mocno ubi膰 zostawi膰 na noc, wk艂ada膰 do s艂oik贸w bardzo mocno ubijaj膮c (powinno zosta膰 troch臋 wody w misce) wytrze膰 g贸r臋 s艂oik贸w i przykry膰 woreczkiem foliowym i zakr臋ci膰 odstawi膰 w ciep艂e miejsce na pi臋膰 dni (w tym czasie ze s艂ok贸w b臋dzie wyp艂ywa艂 nadmiar wody dlatego s艂oiki powinny sta膰 w jakiej艣 misce) potem odstawi膰 w ch艂odne miejsce Tak zakiszona kapusta napewno nie 艣ciemnieje Cytuj
asiak44 Opublikowano 28 Lipca 2010 Zg艂o艣 Opublikowano 28 Lipca 2010 Jakie powinny by膰 proporcje sk艂adnik贸w, ile kapusty, ile soli Cytuj
Marchewa Opublikowano 30 Lipca 2010 Zg艂o艣 Opublikowano 30 Lipca 2010 Na 5 kg ka[pusty daje si臋 8-10 dkg soli 馃檪 Specjalnie sprawdzi艂am w ksi膮偶ce z przepisami. Cytuj
basga Opublikowano 21 Wrze艣nia 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 21 Wrze艣nia 2011 W艂a艣nie zrobi艂am z 3 kg kapuchy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.