Skocz do zawartości

Mickey

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    10
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Mickey's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputacja

  1. Ja kiedyś robiłam krówki w ten sposób:ok.dwie szkalnki mleka wlać do garnka i bardzo dużo cukru.Postawić na ogniu i ciągle mieszając żeby nie przywarło (dość długo to trwa), kiedy cukier się rozpuści i masa zmienia kolor na jasno brązowy ( toffi) można zdjąć z ognia. Kiedy wystyga twardnieje dlatego warto jeszcze gorącą masę przelać do czegoś innego.
  2. Mickey

    kopytka

    Ja kopytka robię nie z ziemniaków ale z sera białego. Ze dwa jajka i mąki dodaję tyle ile zabierze ser ale nie za dużo żeby kopytka nie były zbyt twarde po ugotowaniu :)
  3. Rownie dobra masa wychodzi z mleka słodzonego skondensowanego tyle,że dość słodka. :) Można albo ugotowane mleko samo rozprowadzić po waflach albo utrzeć z masłem lub margaryną i dopiero posmarować wafle.
  4. Ja kiedyś kisiłam kapustę z moim obecnym mężem ale w dużych plastikowych wiadrach. Poszatkowaną kapustę i marchewkę wkładaliśmy do tych wiader wyścielonych foliowym workiem posypująć kminkiem,solą i bardzo dokładnie i mocno ubijaliśmy aż kapusta puszczała soki.Na końcu worek został mocno zawiązany i zamknięty szczelnie pokrywą.Co jakiś czas trzeba odlewać za duży nadmiar wody spod kapusty.Wyszła nam bardzo dobra.
  5. Mickey

    Diety

    Ja bardzo chciałam schudnąć przed moim ślubem.Akurat znalazłam pracę :stres,duży wysiłek fizyczny przez który nie chciało mi się zawsze jesć spowodowało,że schudłam 6kg w dwa miesiące.Czułam,że chudnę bo ciuchy robiły się luźne.Pozatym nie miałam problemu z efektem jojo,rozstępami itp.Nie ma diety cud najlepiej jeść w granicach rozsądku,pić dużo wody i trochę się poruszać to da większe efekty niż liczenie kalorii i drakońskie diety,które dają efekt na chwilę :)
  6. Ja gdzieś słyszałam,żeby zwarzony krem trochę podgrzać i dalej ubijać :roll: Nie próbowałam jeszcze ale może coś w tym jest :)
  7. Ja najpierw ubijam do białości żółtka z cukrem i dodaję kilka łyżek ciepłej wody w trakcie ubijania.Następnie dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszam mikserem.Na końcu dodaję wcześniej ubite białka i delikatnie mieszam łyżką. :) Choć biszkopt zazwyczaj lekko opada to i tak po upieczeniu nie wyciągam go odrazu ale zostawiam żeby ostygł.
  8. Mickey

    Budyń

    Możesz również do kupnego budyniu dodać mąkę ziemniaczaną jak będziesz rozrabiać z mlekiem to wtedy nie będzie ci pływał po ostudzeniu ale nie za dużo żeby nie był byt gęsty :)
  9. Mickey

    Ciasto Na Pierogi

    Dokładnie my z mamą też do ciasta na pierogi dodajemy ciepłą wodę wtedy ciasto jest miękkie również po ugotowaniu i lepiej się sklejają :)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.