Skocz do zawartości
Gość Martucha23

Ciacho Za Suche

Rekomendowane odpowiedzi

ciast suchych raczej nie namoczysz...niestety.Musisz urzywac lepszych przepisów.Napewno murzynek na kiefirze bedzie mokry,....ale niestety zwykłe babki sa suche.Ciasto nasdziewane namoczysz jakims ponczem lub naparem i masz kłopot z głowy...czasem pomaga polanie takiego murzynka polewą czekoladową...ale nie twardą...tylko taką nie stygnącą całkowicie....pamietam ze jest taki przepis na murzynka w ktorym najpierw gotuje sie czesc masy a pozniej przed zmieszaniem z reszta odlewa sie pół szklanki tej masy a do reszty dodaje sie mąkę i reszte składników....po upieczeniu polewamy reszta polewy.....i ten przepis mi pasuje ....bo ciasto dzieki tej polewie jest mokre.....na pewno masz gdzies ten przepis...jest dosc popularny......pozdrawiam... :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ciasto rosnące będzie wilgotne, jeżeli zwiększysz ilość tłuszczu. Jadłem w Dreźnie saksoński specjał świąteczny. Jest to drożdżowe ciasto o nazwie Stolen (czyt. sztolen), w korym ilość tłuszczu (smalcu) prawie dorównuje ilości mąki. To ciasto utrzymuje wilgoć przez miesiąc. Tyle tylko, że tłuste ciasto trudniej zrobić - gorzej rośnie (niebezpieczeństwo zakalca). Pozdrawiam ;-) .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.