Skocz do zawartości

Placek Drożdżowy Bez Zakalca.


Rena965

Rekomendowane odpowiedzi

Wyrabiam dokładnie ciasto drożdzowe.Po wyrośnięciu wykładam je na blaszkę, układam owoce lub nie, następnie posypuję kruszonką .Do nagrzanego piekarnika (tem 180C)wkładam go. Placek pięknie się piecze,podwójnie wyrósł. Po 30min placek cudownie upieczony wyjmuję z piekarnika. I co się okazuje? W pierwszych min placek opada, po wystygnięciu mam w środku zakalec. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Robię tak samo jak Ina12 (czyli coś w tym jest :)) , po wyłożeniu ciasta na blaszkę, wykładam owoce, a na nie kruszonkę. I pozostawiam blaszkę z ciastem w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia, i dopiero jak wyrośnie wkładam do piekarnika. Zawsze w ten sposób postępuje i drożdżowe wychodzi bez zakalca.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.