Janka Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Konfitura z jarzębiny """""""""""""""""""""""" 1 kg jarzębiny 1 kg cukru(można dać 1,5 kg) Jarzębinę zamrozić lub obgotowac kilka minut i odcedzić. Do odcedzonej jarzębiny wlać 2 szklanki wody,wsypać cukier i zagotować. Przestudzić i znów zagotowac.Czynność tą należy powtarzać. Ja robiłam moją jarzębinę przez 3 dni.(gotowałam po kilka minut,studziłam i znów gotowałam) Owoce są szkliste i dość słodkie. Gorące nałożyć do słoików,zakręcić i postawić do góry dnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miuriel Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Robiłam w tym roku konfiturę z jarzębiny, moja jest trochę bardziej rozgotowana, ale polecam, szczególnie do herbaty. Nadaje się doskonale również do faszerowania mięs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.