Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 i 1/2 tabliczki mlecznej czekolady 1/4 kostki margaryny 1 i 1/2 szklanki wrzącej wody 2 i 1/2 szklanki mąki 1 i 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1 i 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki sody, szczypta soli Do małego rondelka wkładamy połamaną na małe kawałki czekoladę i tłuszcz. Zalewamy wrzącą wodą i mieszamy aż się wszystko rozpuści. Następnie przesiewamy makę mieszamy z cukrem,sodą i solą. Stopniowo dolewamy rozpuszczoną czekoladę ubijając mikserem. Pod koniec dodajemy 3 żółtka, śmietanę i cukier waniliowy i miksujemy 5 minut. Z białek ubijamy sztywna pianę i delikatnie mieszamy z masą. Pieczemy w dużej formie wyłożonej folią do pieczenia. Pieczemy w temp. 200* około 40 minut. Po upieczeniu polewamy polewą czekoladową i kroimy na kwadraty. Na środek każdego kawałka ciasta dajemy rozetkę z bitej śmietany udekorowaną wisienką. ina12

Opublikowano

Bardzo mnie ten przepis zainteresowal, i chyba sie na niego skusze. Tak sobie pomyslalam, gdyby dodac garsc pokrojonych orzechow i pol czekolady pokrojonej w kawalki to byloby jeszcze ciekawsze ciasto. Prosze mi powiedziec czy to ciasto wychodzi wysokie czy raczej niskie.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.