Jolcia Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 BISZKOPT -5 jajek -5 czubatych łyżek cukru -6 czubatych łyżek mąki krupczatki -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno , dodać cukier , żółtka i proszek wymieszany z mąką. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 25 minut w temp.170 C. Ja po upieczeniu nakrywam ciasto woreczkiem foliowym.Gdy ostygnie zdejmuję z wierzchnią skórką. Dzięki temu położony krem nigdy nie odpada. MASA -1/2 litra mleka zagęszczonego -3 Śnieżki-bita śmietana w proszku -11/2 tabliczki białej czekolady -30 dag wiórek kokosowych -żelatyna-porcja na 1 litr -1/2 szklanki zwykłego mleka -1/2 szklanki wrzątku Mleko schłodzić. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Czekoladę ze zwykłym mlekiem rozpuścić w rondelku. Chłodne mleko zmiksować aż powstanie piana, dodać śnieżki i dalej miksować. Następnie dodać wiórki, czekoladę i żelatynę. Gotową masę wylać na biszkopt i schłodzić . Po ok 3 godzinach jest gotowe do spożycia. Jeśli chcemy możemy masę posypać tartą czekoladą białą lub płatkami migdałów. SMACZNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 9 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Jeszcze jedno zdjęcie i obiecuję ,że na razie dam spokój. Do kremu dodałam migdały a posypałam wiórkami kokosowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Jolcia absolutnie nie dawaj spokoju,pyszne to rafaello na zdjeciu i inny przepis bo bez kremówki która do najtańszych nie należy-czekamy na nastepne piekne fotki :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Witaj Jolu! Ciacho prezętuje się apetycznie :razz: chciałam się tylko dowiedzieć o mleko, to jest mleko z puszki niesłodzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Kasiu to jest mleko takie jak w puszce ,tylko w kartonie jest 0.5 litra a w puszce mniej.Ciasto robi się szybko i jest bardzo smaczne.Zachęcam i pozdrawiam. :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Wiem Jolu że są w puszce i w kartonie, chodziło mi o to, czy maleko ma być słodzone czy nie, bo jest takie i takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Przepraszam Kasiu ,że cię nie zrozumiałam.Mleko nie słodzone. :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Dzięki bardzo!!! Teraz mogę zawijać rękawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.