Skocz do zawartości

Rafaello


Jolcia

Rekomendowane odpowiedzi

BISZKOPT -5 jajek -5 czubatych łyżek cukru -6 czubatych łyżek mąki krupczatki -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno , dodać cukier , żółtka i proszek wymieszany z mąką. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 25 minut w temp.170 C. Ja po upieczeniu nakrywam ciasto woreczkiem foliowym.Gdy ostygnie zdejmuję z wierzchnią skórką. Dzięki temu położony krem nigdy nie odpada. MASA -1/2 litra mleka zagęszczonego -3 Śnieżki-bita śmietana w proszku -11/2 tabliczki białej czekolady -30 dag wiórek kokosowych -żelatyna-porcja na 1 litr -1/2 szklanki zwykłego mleka -1/2 szklanki wrzątku Mleko schłodzić. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Czekoladę ze zwykłym mlekiem rozpuścić w rondelku. Chłodne mleko zmiksować aż powstanie piana, dodać śnieżki i dalej miksować. Następnie dodać wiórki, czekoladę i żelatynę. Gotową masę wylać na biszkopt i schłodzić . Po ok 3 godzinach jest gotowe do spożycia. Jeśli chcemy możemy masę posypać tartą czekoladą białą lub płatkami migdałów. SMACZNEGO

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.