Skocz do zawartości

Jabłecznik Włoski


winiusia

Rekomendowane odpowiedzi

Jabłecznik włoski 6 jabłek szkl cukru 3 jaja 2 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 szkl mleka szkl bakalii ( ja daje skórkę pomarańczowa, orzechy) jabłka pokroić wkostkę, zasypać cukrem, dodać bakalie i wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie wbić jaja, wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem i sodą.Wymieszać. Piec 40 minut w średnio nagrzenym piekarniku. Szybko się je robi a jeszcze szybciej znika.

post-3091-1162592551_thumb.gif

post-3091-1162593119_thumb.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czyżby nikt nie chciał robić mojego jabłecznika. Zapomniałam dodać że dobrze jest posypać cukrem pudrem po upieczeniu ale nie trzeba, jak kto lubi:) Przepis sprawdzony, robiłam w tamten weekend i do poniedziałku śladu po nim nie było. Czekam na odpowiedzi. Pozdrowinka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.