winiusia Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Jabłecznik włoski 6 jabłek szkl cukru 3 jaja 2 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 szkl mleka szkl bakalii ( ja daje skórkę pomarańczowa, orzechy) jabłka pokroić wkostkę, zasypać cukrem, dodać bakalie i wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie wbić jaja, wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem i sodą.Wymieszać. Piec 40 minut w średnio nagrzenym piekarniku. Szybko się je robi a jeszcze szybciej znika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winiusia Opublikowano 4 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Czyżby nikt nie chciał robić mojego jabłecznika. Zapomniałam dodać że dobrze jest posypać cukrem pudrem po upieczeniu ale nie trzeba, jak kto lubi:) Przepis sprawdzony, robiłam w tamten weekend i do poniedziałku śladu po nim nie było. Czekam na odpowiedzi. Pozdrowinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martuska Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Witam, jestem początkującą kucharką... co oznacza średnio nagrzany piekarnik? jaka to temperatura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysza Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Hej hej ;) Właśnie znalazłyśmy Twój przepis. Wygląda ciekawie :P Mamy zamiar go wypróbować, na pewno będzie pyszny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysza Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Witaj! Jabłecznik rzeczywiście pyszniutki ;) Pieczone w cieście jabłka, orzechy włoskie i rodzynki doskonale się ze sobą komponują. Mniam! A przy tym dziecinnie prosty w wykonaniu. Oby jak najwięcej takich ciast na długie jesienno-zimowe wieczory ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winiusia Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Bardzo się cieszę, że smakuje wam mój jabłecznik.Ktoś pytał o temperaturę, to ok 175 stopni.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.