Betty Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Prosze niech ktos mi poda dokladny przepis na gesty krem do karpatki. Nie jestem doswiadczona kucharka i dopiero sie ucze. :-) Cytuj
Dorota Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Ja zawsze robię krem według takiego przepisu i zawsze mi wychodzi - proszę spróbować. A na forum znalazłam jeszcze takie ciekawe przepisy: karpatka i karpatka własnej roboty Moja rada taka: jak krem wyjedzie niezbyt gęsty, wtedy ciasto należy szybko 'złożyć' i całą blachę z ciastem włożyć do lodówki. Powodzenia :-) Cytuj
Betty Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Dzieki za rady, nastepnym razem na pewno wyprobuje. Mam jeszcze pytanko: budyn robilam z mleka koziego i dodalam margaryne, moze to mleko jest nie dobre? Poradzilas aby wstawic do lodowki. Ja zrobilam to od razu, ale krem jest ciagle plynny. ;) Cytuj
Mila Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Prosze niech ktos mi poda dokladny przepis na gesty krem do karpatki. Nie jestem doswiadczona kucharka i dopiero sie ucze. ;) Witam! Ja zawsze robię karpatkę według takiego przepisu: [LINK NIEAKTUALNY] Smacznego! Cytuj
Marra Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Ja do budyniu dodaję mniej mleka o 1/3 niz w przepisie na opakowaniu i zawsze jest gęsty krem Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi