ina12 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 40 dag pieczarek 1/2 szklanki śmietany łyżka mąki 2 łyżki tłuszczu 2 cebule natka pietruszki jajka - 1 na osobę pieprz i sól Obraną cebulę pokroić w kostkę i udusić na tłuszczu. Gdy będzie jasnozłota, dodać drobno pokrojone pieczarki, posolić, doprawić pieprzem, smażyc 10-15 min. Po odparowaniu oprószyć pieczarki maką, wlać śmietanę, zamieszać i wbić ostrożnie po jednym jajku. Potrawa jest gotowa aż zetną się jajka. Posypać natką pietruszki, podawać z ziemniakami i surówką. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Zrobiłam jajecznicę prawie według przepisu Halinki (nie zaprawiałam pieczarek mąką, nie dałam śmietany ani natki). Z racji tego, że jestem wielką fanką pieczarek jajecznica z nimi nie mogła mi nie smakować... :) jednym słowem PYSZNOŚCI :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.