Stokrotka Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Upiec cienki biszkopt. Krem: 2 opakowania waniliowego kremu do tortów 1,5 szklanki mleka lub wody do kremu (w zależności od przepisu na opakowaniu, ale nie lać więcej bo będzie zbyt rzadkie) 1 kostka margaryny 3 małe paczki cappuccino czkoladowego 1 kieliszek wódki 2 łyżki żelatyny namoczone w odrobinie wody 1/2 litra kremówki wiórki czekoladowe Krem do tortu ubić z mlekiem lub wodą (wg. przepisu ;) ). W drugiej misce utrzeć margarynę z cappuccino, do tego dodać kieliszek wódki oraz krem. Ucierać aż składniki połączą się. Kremówkę ubić na sztywno i dodać do niej żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody (w tym momencie należy bardzo uważać, by kremówka nie zważyła się po dodaniu żelatyny ;) ). Na biszkopcie (można go lekko nasączyć alkoholem) rozsmarowujemy masę cappuccino, na tym kremówkę i całość posypujemy wiórkami czekoladowymi. Jest jeszcze jesden sposób: upiec normalny, gruby biszkopt. Przekroić go na 2 równe części. Nasączyć lekko alkoholem. Na 1 części rozsmarować trochę dżemu wiśnowego i na to połowę przygotowanej masy cappuccino, przykryć drugim biszkoptrem. Również lekko nasączyć go wódką, rozsmarować na nim resztę kremu cappuccino oraz kremówkę i posypać wiórkami czekoladowymi. Bez względu na sposób ułożenia warstw ciasto wkładamy do lodówki. Najlepiej smakuje dzień później. Życzę udanych wypieków i smacznego! :P Przepis mam od koleżanki. Kilka razy piekłam to cappuccino i za każdym razem znikało błyskawicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.