smogg9 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Witam, zamierzam upiec ciasto z tego przepisu: http://www.smaczny.pl/przepis,strzepiec mam pytanie odnośnie kisielu - jest napisane w przepisie "Do sztywnej piany wsypać kisiel i delikatnie wymieszać", czyli rozumie, że mam wsypać kisiel w postaci proszku prosto z torebki, tak? żadnego gotowania i robienia "normalnego" kisielu i dopiero dodawania, tak? nawet jeśli jest to kisiel z torebki, do którego trzeba dodać cukru to go nie dodaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 wsypać można, jak samo słowo wskazuje, kisiel(sypki) z torebki...kisiel płynny można ewentualnie dodać tudzież dolać. co do dodawania cukru, w przepisie do "pianki" występuje już 10dkg cukru...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Jest dokładnie tak, jak powiedział DeLarge - kisiel należy dodać w postaci proszku (sypki z torebki), a do 'pianki ' należy dodać 10 dag cukru (mimo, że kisiel będzie bez cukru). Życzę udanego wypieku :roll: DeLarge - dziękuję za pomoc :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Witam! Dorotko ja kiedyś miałam podobny przepis, ale tamto ciasto było z owocami , często je robiłam z jabłkami , ale wtedy już bez polewy :roll: też było pyszne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smogg9 Opublikowano 27 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 dziękuję za pomoc :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 znam to ciasto ale pod nazwą PLEŚNIAK,jest faktycznie wyśmienite a przecież nie nazwa jest najważniejsza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.