Skocz do zawartości

Kurczak Po Koreańsku


Stokrotka

Rekomendowane odpowiedzi

40 dag filetów z kurczaka 2 pory 1 czerwona papryka 2 łyżki oleju sól słodka papryka w proszku 1 opakowanie śmietany kremówki 1/4 litra wody 1 puszka brzoskwiń 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Filety umyć i pokroić w małe kawałki. Por oczyścić, umyć i pokroić w talarki. Paprkę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej w garnku średniej wielkości. Podsmażyć na nim mięso. Dodać paprykę, krótko smażyć. Doprawić solą i słodką papryką. Do garnka wrzucić pokrojony por i znowu krótko smażyć. Dodać 1/4 litra wody i śmietanę. Gotować na dużym ogniu 5 minut. Brzoskwinie osączyć i pokroić w dużą kostkę. Zmniejszyć ogień. Mąkę rozmieszać w małej ilości wody i wlać do gotującej się potrawy, wymieszać. Wrzucić owoce i zagrzać. Wszystko jeszcze raz przyprawić do smaku solą i papryką w proszku. Potrawę koreańską podaję z ryżem. Przepis pochodzi z "Kolekcji Dobrej Kuchni" ale jest nieco zmodyfikowany dla własnych potrzeb :P

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.