Stokrotka Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 1 kurczak średni 1 kostka margaryny 1 średnia cebula 3 liście laurowe pieprz ziołowy, sól, majeranek, papryka słodka Kurczaka sprawić, poporcjować. Do brytfanny wlać na dno trochę wody (ma przykryć dno) i roztopić w niej kostkę margaryny. Następnie wkładać do poporcjowanego kurczaka (nie solić i nie przyprawiać wcześniej). Nieprzewracając posypać kurczaka solą, pieprzem ziołowym, papryką i majerankiem. Dodać liście laurowe i pokrojoną w talarki cebulę. Przykryć pokrywą i dusić najpierw na średnim ogniu a po zagotowaniu na małym (ale tak by cały czas bulgotało). W żadnym wypadku nie przewracać! W połowie gotowania można wkroić do potrawy jedną marchewkę, pietruszkę i kawałek selera. Gotować aż mięso i warzywa będą miękkie. Smacznego!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.