dariad Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Witam!!! jestem pierwszy raz na "Waszym" forum chcę podzielić się moim przepisem " Papryka nadziewana serem Feta z sosem greckim." 1 słoik papryki (smarzonej lub z grila bez skórki) "Rolnik"są w niektórych sklepach lub w "Delikatesach" ok. 5-6 zł. - innej firmy też może być. Ser "Feta" w kartoniku. 1 sos "Grecki" "Knorr" - rozrobić w/g przepisu na opakowaniu 1 duży ząbek czosnku. Paprykę wyłożyć do naczynia , sos dolać do rozrobionego sosu. Paprykę nadziewać serem pokrojonym w plasterki przenieść / na nożu/ do rozrobionego sosu dodać czosnek starty na tarce. Paprykę ukladać na półmisku i polać sosem, postawić w lodówce na ok 2-godz. Dla mnie mojej rodziny i znajomych pycha a jak Wam smakowało???? czekam na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottawa Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 cos malo sprecyzowany ten przepis... papryke wlozyc do naczynia, jaka? pokrojona? w calosci? sos dolac do rozrobionego sosu? chyba powinnas ten przepis poprawic... pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariad Opublikowano 11 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 Papryka jest w całości- nie kroić , ma obciętą górną część , przez którą wklada się na nożu plasterek sera Feta -/napisałam wytrząsnąć do naczynia żeby nie wyjmować widelcem aby nie porwać/w słoiku zostanie trochę sosu więc wlejmy go do rozrobionego sosu "greckiego" / mała torebeczka"Knor"/+ czosnek . Ułożyć w salaterce i polać sosem,myślę że teraz zrozumiałeś - dziękuję za zainteresowanie ręcze Ci że będzie smakować , jest to potrawa bardzo łatwa w przygotowaniu, można mieć produkty na stałe w lodówce , kiedy spodziewamy się gości przyrządzić na 1-2 godz.wcześniej. Życzę smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottawa Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 dziękuje, teraz wiem o co ci chodzilo...zrozumiałam... pozdrawiam :P :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Witaj! danie to zrobię na Sylwestra, myślę że będzie ta papryka w sprzedaży. Dam znać jak smakowo przypadła do gustu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariad Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 W sprzedaży jest w dużych supermarketach lub Delikatesach ja polowalam na sloiczek z "Rolnika" ale byly inne firmy Ewiko i jeszcze jest o nazwie Peruwiańska - przyznam że jeszcze lepsze - serdecznie Cie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna22 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 A u mnie w sklepie nie ma takiej papryki, za to serków feta aż trzy rodzaje - kanapkowy, sałatkowy i odchudzony i który kupić :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariad Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 serek kup jaki chcesz , jest to obojętne , a co do papryki to warto poszukać , napewno w Szczecinie jest w Makro , i innych Supermarketach cieszę się że zrobicie bo kto raz spróbuje to napewno będzie robił nieraz, jest to potrawa "nowa" i dlatego tak interesująca - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna22 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Dziękuję za odpowiedź. Na pewno znajdę taka paprykę , bo sklepów u nas mnogo , ale wygodnie mi robić zakupy w sklepach bliżej domu a te jak widać nie są idealnie zaopatrzone. Papryki z serkiem na pewno spróbuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariad Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Papryka jest w" Bomi" -"Piotr i Paweł" "Stokrotka" "Makro""Careffour" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Dziękuję bardzo, jutro wybieram się zaraz kupić paprykę, jak to dobrze że nie będe miała z kupnem żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariad Opublikowano 21 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 przed chwilą kupilam tą paprykę w Kauflandzie marki EFKO - bardzo dobra robilam ją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Daria kupiłam dzisiaj dwa słoiczki papryki smażonej bez skórki w " Careffour" firmy Rolnik premium. Masy netto bez zalewy jest 215 g. Jeszcze raz dziękuję za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 Witaj Dario, o mały drobiazg a bym nie zrobiła tej potrawy. Mieszkam w dużym mieście a miałam kłopot z kupieniem sosu greckiego, ale mojemu mężowi udało się w końcu go kupić w samego sylwestra. Piszę co zostało stwierdzone, to jest nowość, coś innego i bardzo smacznego, na stałe już zagości u mnie ta potrawa. Dziękuje bardzo za przepis i polecam go wszystkim. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.