basga Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zg艂o艣 Opublikowano 20 Grudnia 2006 prosz臋,powiedzcie czy gotowe,mro偶one ciasto francuskie sprawdza si臋 w domowych wypiekach?jakie macie do艣wiadczenia?bardzo lubi臋 ten rodzaj ciasta ale sama go nie robi艂am.raz skusi艂am si臋 na kr膮zki ananasa w takim mro偶onym ale chyba co艣 偶le zrobi艂am,bo wysz艂o ohydne. Cytuj
zuziorek Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zg艂o艣 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Nigdy nie pr贸bowa艂am mrozonego ciasta francuskiego, ale jest dostepne swie偶e ciasto tego typu (np. w Biedronce). Zawsze posiadam w lod贸wce takie ciasto jako awaryjne. Robi臋 z niego ciastka nadziewane brzoskwiniami albo tartymi jab艂kami. Po 20 min juz wszystko gotowe. Dobre sa tez nadziewane farszem mi臋snym lub z pieczarek. Radz臋 spr贸bowac ponownie. Cytuj
basga Opublikowano 21 Grudnia 2006 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 21 Grudnia 2006 dzi臋ki bardzo!w艂a艣nie dzi艣 wybieram si臋 do Biedronki i napewno kupie to ciasto,tym bardziej 偶e piszesz,i偶 ono nie jest mro偶one.zrobi臋 co艣 s艂odkiego francuskiego.pozdrowionka i WESO艁YCH 艢WI膭T dla wszystkich forumowicz贸w. Cytuj
olekro Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Bardzo cz臋sto robi臋 tart臋 z francuskiego ciasta kupionego w sklepie. Na razie eksperymentowa艂em z ciastem Bliklego i Frosty, i musz臋 powiedzie膰, 偶e to pierwsze jest naprawd臋 rewelacyjne. Smakuje wy艣mienicie i pachnie 艣wietnie juz podczas pieczenia. Zach臋cam szczeg贸lnie pocz膮tkuj膮cych kucharzy, gdy chc膮 zrobi膰 wrazenie - ciasto Bliklego daje zawsze znakomity rezultat i nie mo偶na tu nic zepsu膰 bez wzgl臋du na to, czy wypiek jest s艂odki, czy wytrawny. To by艂o pierwsze ciasto, jakie w og贸le upiek艂em i teraz tarty s艂odkie i nie-s艂odkie, paszteciki, przek膮ski, zawijasy i roladki s膮 moim popisowym numerem. Ciasto Frosty jest o po艂ow臋 ta艅sze, ale i rezultaty okre艣li艂bym, jako po艂ow臋 gorsze - gdybym od niego zacz膮艂 to chyba da艂bym sobie spok贸j z cistem francuskim. Jedyn膮 wad膮 ciasta Bliklego jest cena (ok. 10PLN za opakowanie). Obie marki s膮 dost臋pne w supermarketach. M贸j post brzmi troch臋 jak laurka, ale sami spr贸bujcie - jestem ciekaw efekt贸w i opinii. Wkr贸tce spr贸buj臋 te偶 inne marki mro偶onego ciasta francuskiego. Po sprawdzeniu oczywi艣cie opisz臋 efekty. A moze kto艣 ma ju偶 do艣wiadczenia z produktami innymi ni偶 Blikle i Frosta? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.