Skocz do zawartości

Choinka


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

Biszkopt 2 szklanki maki 1 1/2 szklanki cukru 8 jajek 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Oprócz tego 1 1/2 l śmietany kremówki 3 łyżeczki cukru waniliowego wiórki kokosowe i listki gotowe do dekoracji Jajka ubić z cukrem na sztywno. Do ubitych jaj dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do blaszki wysmarowanej i posypanej bułka tartą. Piec w temperaturze 180* C około 35-40 min. w blaszce o wymiarach 25 - 40 cm. Kremówkę schłodzoną ubić z cukrem waniliowym. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż na trzy części i przełożyć bita śmietaną. Część śmietany zostawić do dekoracji. Z boków biszkopta wykroić trójkąty w taki sposób aby powstała choinka. Wierzch posmarować pozostawioną bitą śmietaną, na brzegach choinki zrobić rozetki z bitej śmietany, środek posypać wiórkami kokosowymi, udekorować listkami albo według własnego uznania.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.