Skocz do zawartości

Szarlotka Z Galaretką I Kokosem


renigliwice

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: Ciasto kruche: 30dag mąki, 2 łyżki cukru pudru, łyżka smalcu, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 10dag margaryny- posiekać, dodać 1jajko i 2 żółtka- wyrobić. Podpiec ok.20 minut. 2kg jabłek obrać, pokroić w kostkę. Przełożyć jabłka do garnka Wlać pół szklanki wody, wsypać 2łyżki cukru. Gotować jabłka na małym ogniu 15-20minut pilnując, by się nie rozgotowały. Wsypać 2 galaretki cytrynowe. Wymieszać do rozpuszczenia galaretek. Wylać na podpieczone ciasto. 2białka ubić, pod koniec dodać ok.3łyżek cukru oraz 10dag wiórek kokosowych. Wyłożyć na jabłka. Piec do zrumienienia kokosu. Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Witaj Stokrotko! To ciasto jest super. Pilnuj tylko, by jabłka się nie rozgotowały. Nadal mają pozostać w kształcie kostek. To ciasto można dostać w cukierniach. Przepis dostałam od mojej cioci, która piekła je dla restauracji. Proszę daj znać, jak Ci wyszło. Pozdrawiam gorąco. Renata :lol: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

STOKROTKO! Cieszę się, że Wam smakowało. Następnym razem radzę jednak zaczekać, aż ciasto całkowicie zastygnie. Będzie jeszcze smaczniejsze. Pozdrawiam . :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.