Skocz do zawartości

Sernik - Murzynek


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

3 żółtka 3 opakowania serka homogenizowanego waniliowego - około 50 dag alkohol - szklanka kremu czekoladowego 4 łyżki czekolady w proszku 4 łyżki żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cukru 40 dag podłużnych biszkoptów 1 tabliczka białej czekolady Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i połączyć z serkiem homogenizowanym. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z masą serową. Żelatynę i czekoladę w proszku rozpuścić w 6 łyżkach gorącej wody, ostudzić, wlać do kremu czekoladowego a następnie do masy serowej. Przygotować szklankę mocnej, słodkiej kawy i ostudzić ją. W kawie maczać biszkopty i ułożyć jedną warstwę w prostokątnej formie. Na biszkopty wyłożyć połowę kremu, na krem ponownie biszkopty i drugą połowę kremu. Wierzch kremu posypać startą na tarce białą czekoladą. Wstawić do lodówki do stężenia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.