ina12 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 3 żółtka 3 opakowania serka homogenizowanego waniliowego - około 50 dag alkohol - szklanka kremu czekoladowego 4 łyżki czekolady w proszku 4 łyżki żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cukru 40 dag podłużnych biszkoptów 1 tabliczka białej czekolady Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i połączyć z serkiem homogenizowanym. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z masą serową. Żelatynę i czekoladę w proszku rozpuścić w 6 łyżkach gorącej wody, ostudzić, wlać do kremu czekoladowego a następnie do masy serowej. Przygotować szklankę mocnej, słodkiej kawy i ostudzić ją. W kawie maczać biszkopty i ułożyć jedną warstwę w prostokątnej formie. Na biszkopty wyłożyć połowę kremu, na krem ponownie biszkopty i drugą połowę kremu. Wierzch kremu posypać startą na tarce białą czekoladą. Wstawić do lodówki do stężenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnRa Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 w składnikach podałaś alkohol ale w opisie go zabrakło, ile go zastosować i do czego?? :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 AnRa ja nie zapomniałam podać. W składnikach jest alkohol - szklanka kremu czekoladowego i w wykonaniu jest wlać do kremu czekoladowego to jest alkochol. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ciasto brzmi ciekawie.Zaraz spisuję go do zeszytu i wkrótce wypróbuję.Pozdrawiam. :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.