Skocz do zawartości

Ciasto Na Szczególne Okazje


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

Upiec biszkopt z 5 jaj Blat kokosowy: 5 białek, 20 dag cukru 20 dag kokosu Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać kokos i delikatnie wymieszać. Formę włożyć dobrze natłuszczonym papierem i wlać ciasto. Upiec na złoty kolor w temp. 180*C Krem budyniowy: 1 litr mleka 2 budynie śmietankowe 3 łyżki mąki 1 szklanka cukru pudru 50 dag masła 15 dag orzechów włoskich 1 tabliczka gorzkiej czekolady, kakao Masło rozetrzeć z cukrem do białości. Odlać ćwierć litra mleka i rozmieszać w nim budynie i mąkę. Pozostałe mleko zagotować, ugotować budynie i ostudzić. Budyń połączyć z utartym masłem. Krem podzielić na połowę. Do jednej dodać kakao i pokrojoną czekoladę, a do drugiej orzechy. Bita śmietana: 1/2 litra mleka 2 opakowania śnieżki 1 małe opakowanie żelatyny Śnieżki z mlekiem ubić na sztywno. Następnie dodać żelatynę, rozpuszczoną w połowie szklanki wody. Na biszkopcie rozsmarować krem czekoladowy, przykryć blatem kokosowym i rozsmarować na nim krem orzechowy. Na kremie orzechowym rozsmarować bitą śmietanę. Ciasto posypać startą czekoladą, względnie wiórkami kokosowymi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.