ina12 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Upiec biszkopt z 5 jaj Blat kokosowy: 5 białek, 20 dag cukru 20 dag kokosu Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać kokos i delikatnie wymieszać. Formę włożyć dobrze natłuszczonym papierem i wlać ciasto. Upiec na złoty kolor w temp. 180*C Krem budyniowy: 1 litr mleka 2 budynie śmietankowe 3 łyżki mąki 1 szklanka cukru pudru 50 dag masła 15 dag orzechów włoskich 1 tabliczka gorzkiej czekolady, kakao Masło rozetrzeć z cukrem do białości. Odlać ćwierć litra mleka i rozmieszać w nim budynie i mąkę. Pozostałe mleko zagotować, ugotować budynie i ostudzić. Budyń połączyć z utartym masłem. Krem podzielić na połowę. Do jednej dodać kakao i pokrojoną czekoladę, a do drugiej orzechy. Bita śmietana: 1/2 litra mleka 2 opakowania śnieżki 1 małe opakowanie żelatyny Śnieżki z mlekiem ubić na sztywno. Następnie dodać żelatynę, rozpuszczoną w połowie szklanki wody. Na biszkopcie rozsmarować krem czekoladowy, przykryć blatem kokosowym i rozsmarować na nim krem orzechowy. Na kremie orzechowym rozsmarować bitą śmietanę. Ciasto posypać startą czekoladą, względnie wiórkami kokosowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 A już myślałam że zrobię sobie przerwę w słodkościach :-D chciałam tylko odpocząc po świętach nic z tego chyba nie będzie :-D Ten przepis wygląda tak smakowicie że chyba się nie da :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.