ina12 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Ciasto piaskowe: 3/4 kostki margaryny 1 i 3/4 szklanki mąki niepełna szklanka cukru 4 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia tłuszcz i bułka tarta do blaszki Utrzeć tłuszcz z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą. Ciasto wyłożyć na blaszkę o wym. 40 cm x 25 Masa: Słoik wiśni - 720 ml, 2 szklanki mleka kostka masła 1,5 torebki jasnego budyniu 2 łyżki cukru pudru Wiśnie osuszone ułożyć na wierzchu ciasta, lekko je dociskając. Wstawić do piekarnika o temp 200*C i piec 20 min. Cukier utrzeć z 6 łyżkami mleka i budyniem. Resztę mleka zagotować i ugotować budyń, ostudzić go. Masło z cukrem pudrem utrzeć na puch, ucierając dalej dodając stopniowo budyń. Masę rozsmarować na upieczonym i ostudzonym cieście z wiśniami. Wstawić do lodówki do stężenia. Galaretka: 2 galaretki wiśniowe Zagotować szklankę soku wiśniowego z 1,5 szklanki wody, odstawić z ognia i wsypać galaretki wiśniowe, rozmieszać i odstawić do lekkiego stężenia. Następnie wylać na masę i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Robię podobno ale wiśnie dodaję do galaretki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Ali całkowicie się z Tobą zgadzam, wiśnie dodane do galaretki to ciasto również jest smaczne tylko różni się wyglądem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.