Skocz do zawartości

Dżem Rabarbarowo- Bananowy


renigliwice

Rekomendowane odpowiedzi

S K Ł A D N I K I : 1 kg rabarbaru 1 kg bananów 2 kg cukru 2 żel- fixy 8 łyżek soku z cytryny 4-6 łyżek ginu Rabarbar obrać, pokroić na małe kawałki, banany w plastry. Posypać cukrem i odstawić na noc. Następnego dnia połączyć z żel- fixem, ciągle mieszając zagotować. Dodać sok z cytryny i gin. Gorące nakładać do słoików. Zakręcać, Słoiki postawić do góry dnem. :) :P SMACZNEGO! :lol: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

brzmi apetycznie.jak mam wenę twórczą to czasem kombinuję z dżemami,np.zostało mi kiedyś trochę dyni i dodałam do niej kiwi-wyszło extra;czarne pesteczki w pomarańczowym dżemie wyglądały bardzo dekoracyjnie. RENI-ten przepis postaram sie wykorzystać w rabarbarowym sezonie,już go zapisałam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witaj Basqa! Ja też lubię poznawać nowe smaki, dlatego bardzo lubię eksperymentować. O wiele lepsze są te zrobione w domu, niż kupione w sklepie a do tego odczuwa się satysfakcję. Pozdrawiam. Renata :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.