Skocz do zawartości

Sernik z piernikami


Danka_nt
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Sernik z piernikami · 1,60 kg sera białego · 1 kost. Kasi · 50 dag cukru pudru · 12 jajek · 2 cukry waniliowe · budyń śmietankowy bez cukru · pierniki w czekoladzie - 1/2 kg Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać po jednym żółtku. Ciągle ucierając dodać zmielony ser i utrzeć. Pod koniec dodać budyń śmietankowy i ubitą pianę z białek. Całość lekko wymieszać. Połowę masy serowej wyłożyć na posmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem dużą, prostokątną blaszkę. Na ser ułożyć szczelnie pierniki, przykryć drugą połową masy serowej i upiec. Piec 1,15 – 1,20 godz. w temp. 200*C. Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Mam identyczny przepis w swoich zbiorach i właśnie chciałam zaproponować go na Święta, ale widzę że już jest.Gorąco polecam bo jest to coś zupełnie nowego w smaku,ale naprawdę pyszne.Pamiętam że ja pierwszy raz zrobiłam to ciasto z połowy porcji,bo miałam obawy.Na szczęście okazały się nieuzasadnione.Sernik jest bardzo dobry.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.