renigliwice Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 60 dag filetów z białej ryby morskiej sok z cytryny- 2 łyżki 2 duże pory 2-3 ząbki czosnku pół szklanki śmietany 1/3 szklanki białego wina przyprawa do ryb olej sól, pieprz Rybę skropić sokiem z cytryny i odstawić na pół godzny. Białe części porów pokroić w pierścienie i dusić z 1-2 łyżkami oleju i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Rybę pokroić na porcje, oprószyć przyprawą , posolić i włożyć do porów, polać winem, zagotować. Następnie wlać śmietanę i dusić 15 minut. Podawać z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. SMACZNEGO! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitka31 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Kolejny wspanialy przepis, znow od Reni! Czy myslisz moze byloby lepiej rybke najpierw przysmazyc, zeby przy duszeniu nie rozpadla sie? Byloby tez chyba smaczniej, ale twoj sposob jest bardziej zdrowy. Wyprobuje w przyszlosci napewno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Witaj Kitka! Nie próbowałam najpierw przesmażać ryby, bo jak zwykle liczę kalorie, ale myślę, że podczas duszenia ta panierka chyba by się rozwaliła. :arrow: Należy pamiętać, by dusić rybę na małym ogniu. Pozdrawiam i życzę Ci miłego dnia ! ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zebcia Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Rybka w porach pychota! Często robię podobnie tylko bez wina, ale następnym razem spróbuje dodać - na pewno będzie jeszcze lepsza. Ale znam jeszcze nieco okrojoną wersję tzn.: rybę (najlepiej pangę) przekładam startą na grubej tarce marchewką, na to sól i pieprz, następnie pokrojony por, na to sól i pieprz i następna warstwa ryby, marchewki i pora. Duszę 25-30 minut na wolnym ogniu i na koniec dodaję śmietankę np. łaciatą 12 lub 18%. Bardzo szybkie i delikatne danie - mój synek uwielbia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.