Skocz do zawartości

Ciasto Z Kawą


Jolcia

Rekomendowane odpowiedzi

ŻÓŁTY BISZKOPT -5 białek -10 żółtek -8 łyżek cukru -8 czubatych łyżek mąki krupczatki -1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno,dodać cukier,potem żółtka i mąkę z proszkiem. BIAŁE CIASTO -5 białek -5 łyżek cukru -8 dag mąki ziemniaczanej -łyżeczka proszku Białka ubić na sztywno,dodać cukier i mąkę z proszkiem. Na blaszkę o wymiarach 28/35 wyłożoną papierem do pieczenia wylać żółty biszkopt,posypać kawą mieloną i delikatnie wyłożyć białe ciasto. Piec w temp.170 C przez 40 minut. Gdy ostygnie przekroić wzdłuż. BRĄZOWY BISZKOPT -5 jajek -5 łyżek cukru -5 czubatych łyżek mąki krupczatki -płaska łyżeczka proszku do pieczenia -łyżeczka kakao Białka ubić na sztywno,dodać cukier,żółtka,mąkę z proszkiem i kakao. Biszkopt wylać na blaszkę i piec 25 minut w 170 C. MASA -2 galaretki truskawkowe -2 dżemy niskosłodzone truskawkowe Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody i dobrze schłodzić. Dżemy zmiksować i dodać do nich teżejącą galaretkę. PRZEŁOŻENIE Biszkopt żółty[spód]-połowa masy-biszkopt brązowy-połowa masy- biszkopt żółty[góra]. Masę do przełożenia wzięłam z ciasta Basgi.Dzięki za pomysł. Smacznego.

post-2826-1169482141_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.