kubus1842 Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 słuchajcie a jak zaradzic kruszeniu sie chleba??? pomózcie W jakim momęcie kruszy Ci się ten chleb ? Po upieczeniu ?>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elusia Opublikowano 28 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Witajcie wszyscy. Kubus 1842, zainteresowales mnie.Taki mlody i taki zdolny,chetny do pomocy.Moze pomozesz mi swoim doswiadczeniem?Jestem nowicjuszem,nie mam nic wspolnego z wypikami zawodowo.Pieke chlebek z gotowych mieszanek i jest jasny na wierzchu,czy tak ma byc ?czy to wada maszyny? Bardzo chetnie skorzystam z Twoich przepisow dotyczacych pieczenia ciasta,a moze ktos jeszcze? Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julka_s Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 witam! Czy mógłbyś podać na forum ten wypróbowany sposób bo mnie wychodzą tylko chlebki z gotowych mieszanek.Jestem też ciekawa przepisu na drożdżówkę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus1842 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Mam automat do pieczenia chleba.Jeden upiklam z mieszanki gotowej,wyszedl bardzo dobry,ale chcalabym pic na codzen.Prosze was o przepiy,bo te gotowe mieszanki sa bardzo proste,ale drogie.Moze ktos z was ma doswiadczenie w wypiekaniu chleba,to prosze sie ze mna podzelic.Chodzi mi o dokladne przepisy. Ja pieke na codzień chleb pszenny ! A oto przepis na niego : 150 ml mleka 200 ml wody 3 łyżki oliwy z oliwek bądź masła 1 płaska łyżeczka drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru słonecznik wedle uznania ! Pieke ja w automacie biffneta na programie 3 godzinnym ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julka_s Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Czy mogłabym jeszcze prosić o przepis na drożdżówke.Z góry dziekuje i życze miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julka_s Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Kubuś zapomniałes dodac maki!! Ile jej trzeba dodac i jakiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia.p Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 witam wszystkich zostałam skierowana tutaj ze swoim pytanie przez basqa :roll: tak to jest jak się jest nowicjuszem i sie nie wie gdzie szukać :grin: tu daje linka do swojego tematu gdyby ktoś chciał własnie tam odpisać https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...amp;#entry68518 tak jak w temacie posta chodzi mi o wypiekacz do chleba, bardzo chciałabym kupić przed świętami ale nie znam się na tym :D ostatnio dużo się pojawiło o wypiekaczach moulinexa, nawet mi się podoba ten z opcją bagietkową, czytałam też opinie i ma całkiem pozytywne. będę wdzięczna za pomoc jeśli ktoś go ma oraz o info o innych wypiekaczach, co warto kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia2007 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Moulinex to bardzo dobra marka,ale moim zdaniem zbyt droga,a inne wypiekacze radza sobie rownie dobrze.Powiem tak-jesli masz kase to kupuj Mulina a jesli nie bardzo to radze co innego i nie bedziesz zalowala.Na forach pisza ze dobrze sprawuje sie Clatronik i Biffnet. Jesli chodzi o bagietki, to wchodza tam tylko takie 2 krotkie na jeden raz.Ja wole zarobic ciasto w maszynie a upiec w piecu,bo na raz upieke takich 8-10 i sa pysznie chrupiace,czemu nie dorowna pieczenie w maszynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pugalos Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Witajcie Kupiłem wczoraj wypiekacz Moulinex OW 2000 za 229zł w Tesco do tego 3 mąki czyli 15zł i talon na 20zł czyli 195zł mnie wyszedł wypiekacz. Oczywiście chlebek został upieczony i jest smaczniutki każdy kęs jest smakowany,a nie jak zwykły chleb ze sklepu tylko gryziony :-) Ogólnie chleb robiony samemu jest bez porównania lepszy od sklepowych chlebów. Zamieszczem fotki wypieków i jeżeli chodzi o jakąś dziurę po mieszadle to jest jedna malutka co widać na fotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia2007 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 A jaki nastawiles kolor skorki? nie za jasny? moje chleby z automatu wygladaja tak: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Piękny! Zjadłabym go bez niczego, trzeba pomyslec o automacie do takich cudaków :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pugalos Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Izunia to mój pierwszy wypiek,a nastawiłem na mocne zrumienienie. Mąką Polskie Młyny ze słonecznikiem i przepis na opakowaniu. Ten przepis jest na 700g chleb ,a w wypiekaczu ustawiam 750g bo jest 500,750 lub 1000. Z czasem będę ładniejsze wychodzić.Na razie się uczę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia2007 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 No to zycze powodzenia i proponuje zrobic sobie zakwas a potem na nim upiec prawdziwy chleb.Bez porownania smakowo do takiego na drozdzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 I jeszcze znalazłam takie przepisy może komuś się nadają https://forum.montignac.com.pl/topics63/chl...c93aee51#459466 Widzę, że temat już mało aktywny ale przepisy super. Może jakoś mi się je uda przetransformować na autoamt :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi