Skocz do zawartości

Ciastka Przekładane Galaretką


ina12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

szklanka masła 2 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru 3 żółtka cukier waniliowy 2 szklanki galaretki porzeczkowej Lukier 3 białka 25 dag cukru Ubić pianę z białek i utrzeć z cukrem na gęsty lukier Z masła mąki, cukru, żółtek i cukru waniliowego zagnieść ciasto i rozwałkować jak na makaron. Wykrawać kieliszkiem okrągłe ciastka, smarować lukrem i piec w średnio nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu smarować galaretką porzeczkową i zlepiać po dwa ciastka razem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.