Skocz do zawartości

Mój Synek Będzie Miał Urodzinki


szanti

Rekomendowane odpowiedzi

oto przepis

450 g marsmallows bialych

1 kg cukru pudru

3 lyzki wody

Pianki stopic w kapieli wodnej, dodac polowe cukru i wymieszac. Nastepnie dodac

pozostaly cukier i ugniesc na elastyczna mase. Mozna dodac barwnik spozywczy. Masa

ma konsystencje plasteliny, swietnie lepi sie z niej ozdoby do tortow

_________________

Podała go Julia na stronie http://www.naszakafejka.fora.pl/masy-do-de...i-t1036-15.html

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

A chyba są różowe te pianki! Jako barwnik można dodać ten pisak do tortów-używałyście go może? A ja w cukierni sprzedawałam takie/tylko wtedy jeszcze były wykańczane kremem a nie tą masą/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Na ciasta wykanczane taka masamówi sie ze sa w stylu angielskim. Ja z moimi dzieciaczkami robiłam na dzien mamy serce taką metoda post-4805-1181592790_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Baaardzo elegancki,te rożyczki nadają szyku-podziwiam za cierpliwość bo mnie jej zawsze brakuje! Powiedz Małgosiu,czy ta masa jest raczej miękka czy twardnieje?I jak zachowuje się przy krojeniu? Czy przed jej nałożeniem delikatnie smarujesz czymś biszkopt?Bo takie z cukierni,niby marcepanowe to lubią odpadać podczas krojenia....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

basiu mase trzeba nakładac zaraz po zrobieniu bo z czasem zrobi sie gesciejsza konsystencja i bedzie ciezko ja uformowac. Przy krojeniu masa jest w porzadku tylko zalezy od ciasta (biszkopt i tego typu ciasto kroja sie dobrze ale ciasto na oleju i kruche nie polecam) . Wtedy ciezko pokroic ze wzgledu na konsystencje tak rózne. Jesli natomiast chodzi o to czy smarowac ciasta pod ta mase to bywa róznie gdy ciasto jest dobrze nasaczone to nie trzeba ale delikatnie nie zaszkodzi. :razz: Natomiast ta masa nie jest do długiego przetrzymywania na torcie czy placku ( tak do 3 dni zachowuje swoją ładnosc) :grin: No i napewno nie bedzie tak idealnie trzymac sie przy krojeniu-niestety cos za cos :wink: Ładnie wygląda .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ino nie masz za co przepraszac :wink: Ja to tylko dla sprostowania napisałam i przyznaje ze Basia ma swietne pomysły :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.