monisia 1 Napisano 9 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 kochani wpisuje przepis na galantykne ale zaznaczam,ze jest to ..no troszke wyzszy stopień trudności :arrow: podaje wszystko po kolei i wklejam fotki dla łatwiejszego wykonania i zycze powodzenia..polecam do galarety podczas przygotwywania plateów np ;-) albo jako zakąske :arrow: 1 kurczak 2 jajka papryki kolorowe 5dkg sera żółtego 1 cieńka parówka kurczaka obieramy ze skóry tak,żeby skóra została w calości ( dziórki beda tylko w miejscu skrzydełek), nastepnie trzeba wyluzowac kurczaka,znaczy odciąc mięso od kości.(Kosci wykozystujemy pózniej na zupke) mieso zmielić przyprawic tylko sola i pieprzem. w między czasie z jajek usmazyc omlet.wystudzić go. na stole rozkładamy skóre z kurczaka na nia nakładamy farsz ze zmielonego miesa,i na to mieso kładziemy wystudzony omlet.i teraz tak-na omlet pokrojone kolorowe paryczki,ser w kostke i parówke. wszystko bardzo szczelnie rolujemy a następnie zawijamy w gaze i związujemy jak ba;eron.gotujemy 1,5godz w rosołku z kostki po ugtowaniu wyjąc wystudzic i dpier zdjąc sciereczke. doskonale nadaje sie do galarety lub jako dodatek..do kolacjii. rewelacyjnie smakuje z sosem remulade... -sos.. majonez ogórki konserwowe szczypiorek jajko smietana wszystko pokroic w kosteczke i wymieszac.doprawić do smaku..polewac sosem porcje galantynki.... pracochłonne ale bardzo dobre :arrow: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monisia 1 Napisano 9 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 dalsze fotki Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szanti 0 Napisano 9 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Wygląda jak małe dzieło sztuki. A w smaku napewno przepyszne. Aż mi ślinka cieknie ,napewno kiedyś zrobię. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Justyna.K 5 Napisano 9 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Przepięknie wygląda gaza chyba potrzebna do zachowania kształtu i żeby nic nie uciekło dobrze myślę tak sobie pomyślałam czy uda się zrobić bez gazy ale to chyba nierealne.MONISIA bardzo ciekawy przepis podrzuciłaś napewno kiedyś wypróbuję. ;-) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monilek26 2 Napisano 9 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Kiedyś jadłam taka galantynę i przyznam, że jest to poprostu "niebo w gębie". Sama jeszcze nigdy nie robiłam, ale kto wie może się skuszę...Wygląda rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renigliwice 8 Napisano 10 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Gratulacje! Świetny przepis i dołaczone zdjęcia. Teraz dokładnie krok po kroku będę wiedziała, jak tę potrawę wykonać. Dzięki, Monisiu! :arrow: ;-) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monisia 1 Napisano 10 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 fajnie że wam sie podoba :arrow: nie jest proste ale uwiezcie mi..warte zachodu ;-) pamietajcie o sosie remulade ,dodaje niepowtarzajnego smaku :arrow: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.