Skocz do zawartości

Problem z polewą na ciasto


Dorota

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 lata później...

Dobra polewa to - 2 tabliczki czekolady i pół kostki margaryny -rozpuścić margarynę dodać czekoladę ciągle mieszając ,po rozpuszczeniu sięczekolady zdiąć z ognia po przestudzeniu smarować ciasto , wypróbowałam tą polewę wiele razy jest super ,polecam. :-D :-D :-D Pozdrawiam serdecznie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Polewa, która zawsze mi się udaje to:

1 kostka margaryny,

3/4 szkl. cykru,

3 łyżki wody,

3 łyżki kakao,

1-2 łyżki miodu,

Wszystkie składniki (bez miodu) włożyć do rondelka.

Podgrzewać i mieszać do zagotowania.

Następnie zdjąć z ognia i dodać miód - wymieszać.

Gotowa! Piękna, błyszcząca, czekoladowa polewa ...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

Moze pieczenia ciast jeszcze w pełni nie opanowalam za to polewa wychodzi mi rewelacyjna, wiec proponuje taki przepis : 5dkg margaryny 3 łyzki cukru 3 łyzki kako 4 łyzki śmietany Margaryne rozpuszczamy, dodajemy cukier i kakao chwile mieszamy i dodajemy smietane. Polewa nie pęka i pięknie sie błyszczy. Polecam :roll: amber

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.