Skocz do zawartości

Ptysie Serowe


Rekomendowane odpowiedzi

1/4 litra wody 10 dag masła 15 dag mąki 5 jaj 10 dag startego sera żółtego sól, pieprz, gałka muszkatołowa olej do smażenia W garnku gotujemy ćwierć litra wody z masłem.Gdy woda zawrze wrzucamy mąkę i energicznie mieszamy nie gotując do momentu aż ciasto odstaje od rondla i drewnianej łyżki. zdejmujemy z ognia i kręcimy jeszcze minutę. Wrzucamy kolejno jaja , każde dokładnie mieszając w cieście.Potem dodajemy starty ser , sól, pieprz i trochę gałki. Ilość przypraw zależy od naszego smaku i gustu. Ciasto powinno być gładkie. za pomocą łyżki bierzemy małe porcje ciasta i smażymy w głębokim tłuszczu. Usmażone wykładamy na papierowy ręcznik.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.