Skocz do zawartości

Jabłka W Szlafroczkach


Rekomendowane odpowiedzi

50 dkg mąki 50 dkg sera białego 50 dkg margaryny 2 jajka ok. 25 sztuk jabłek Ser zmielić, mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem, dodać ser, jajka, zagnieść (szybko). Ciasto podzielić na 4 części, każdą owinąć w folię i wstawić na kilka godzin do lodówki. Rozwałkowywać cienko i wykrawać okrągłą foremką. Na połówkę położyć ósemkę jabłka i przykryć drugą, itd.... Blachy nie trzeba smarować. Piec w temperaturze 240* C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Są pyszne. Polecam gorąco. :wink: :wink: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wygląda mi to na takie pierożki z jabłkami napewno pyszne TYLKO TA ILOŚĆ JABŁEK POTEM ÓSEMKI TO TEGO NIEŹLE WYJDZIE właśnie ile tego tak wychodzi???Naprawdę 200sztuk :wink: Wiem mogę zrobić z połowy porcji JUŻ WĘDRUJE DO ULUBIONYCH :wink: POZDROWIONKA

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.