Skocz do zawartości

Jabłecznik Z Galaretką I Pianką Wiśniową + Orzechy


Justyna.K
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jabłecznik z galaretka i pianką wiśniową + orzechy

CIASTO KRUCHE:

:grin: 3 SZKL.MĄKI PSZENNEJ

:oops: 250 G MARGARYNY

:razz: 5 ŻÓŁTEK

:razz: 2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA

MASA JABŁKOWA:

:razz: 1 KG JABŁEK KWAŚNYCH

:razz: 2 GALARETKI WIŚNIOWE

PIANA:

:wink: 1 SZKL.CUKRU

:shock: 5 BIAŁEK

:grin: SZCZYPTA SOLI

:grin: KISIEL WIŚNIOWY

MASA ORZECHOWA:

:lol: 1/2 SZKL.ORZECHÓW WŁOSKICH POSIEKANYCH

:lol: 1/2 SZKL.CUKRU

:lol: 3 ŁYŻKI MLEKA

:lol: 3 ŁYŻKI MIODU

:lol: 1 ŁYŻKA MASŁA

SPOSÓB WYKONANIACIASTO KRUCHE:Margarynę iu mąkę posiekać nożem.Dodać żółtka i proszek do pieczenia.Zagnieść ciasto .Ciasto podzielić na 2 części.

SPOSÓB WYKONANIA MASA JABŁKOWA: Jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach , smażyć 10 minut po czym dodać 2 galaretki wiśniowe chwile smażyć do rozpuszczenia galaretek.

SPOSÓB WYKONANIA PIANY:Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno dodać cukier i kisiel chwilę ubijać.

SPOSÓB WYKONANIA MASY ORZECHOWEJ:Wszystkie składniki wymieszać lekko zagotować.

JEDNĄ CZĘŚĆ CIASTA KRUCHEGO WYŁOŻYĆ NA WYSMAROWANEJ BLASZE NA TO DAĆ JABŁKA NA TO PIANĘ NA TO RESZTĘ CIASTA NA TO MASA ORZECHOWA. :razz:

PIEC W TEMP 180 STOPNI 40-60 MINUT.SPRAWDZIĆ PATYCZKIEM.

SMACZNEGO :lol:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

JABŁECZNIK NALEŻY DO CIAST MOKRYCH TRZEBA GO JEŚĆ ŁYŻECZKĄ NO I JEST PYSZNY.....JUŻ ZDĄŻYŁAM SKOSZTOWAĆ :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Justynko zasypujesz nas samymi smakołykami. Dziękuję Ci za to :razz: Ciasto wygląda extra i napewno też tak smakuje. Przepis wędruje do mojego zaszyciku, napewno z niego skożystam wiele razy, jak tylko zrobię to dam znać. Pozdrawiam Amelia mniam, mniam, mniam, aż się robię głodna jak sobie tak przeglądam, a przecież mam dietę, najem się narazie widokiem :razz: :razz:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

tak Justynka przepyszne przepisy podaje i to takie niespotykane,jestem tu od niedawna ale to forum kulinarne jest najlepsze ostatnio przeglądałam inne to tam ludzie wulgarnie odpisują na podane przepisy i nikt tego nie kontroluje,tutaj wszyscy rozmawiają ze sobą tak jakby się już długo znali jest świetny klimat,a to ciasto już wędruje do mojego zbioru,mam do przejrzenia wiele stron do tyłu,bo tam napewno też jest wiele smakowitości,zawsze polegam też na waszym zdaniu i przepisuję te przepisy o których się dobrze wypowiadacie,pozdrawiam wszystkie forumowiczki,może znajdę w swoich przepisach coś czego nie macie i wtedy się z wami podzielę :razz:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zgadzam się z Tobą Andy, to forum jest najlepsze, Nie miałam okazji Cie powitać więc zrobię to teraz : Witaj wśród nas na naszym extra forum!!! Jeżeli chodzi o przepisy to przeglądałam już chyba wszystkie przepisy Justyny i spisuję je sobie, bo są super, a co do wcześniejszych przepisów na forum, poszperaj, jest tam naprawdę bardzo dużo ciekawych i smacznych przepisów, wielu wspaniałych forumowiczów. Pozdrawiam Amelia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

bardzo dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie,przeglądam strony i widzę dużo fajnych przepisów iny 12,gabi-ostrej i innych kuchareczek,tak się cieszę ze was znalazłam,pozdrawiam was wszystkie serdecznie :razz:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.