Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
renigliwice

Co Upiekliście Na Niedzielę Lub Co Pieczecie?

Rekomendowane odpowiedzi

drożdżówka dyniowa z żurawinami

 

73648_600.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

utylizowałam nadmiar smietany i zrobiłam takie ciasto

 

73873_600.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

O mniam! Ale ciacho :) 

 

U nas biszkopt z dynią, masą śmietankową i galaretką :) 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wow, fajne ciasto Krystyno :)

Ja upieklam wczoraj ciasto z jabłkami z przepisu Elli z extra smacznego i szarpańca z przepisu Koldy :)

http://extra.smaczny.pl/przepis,ksiazka_elzbiety_nowy_pomysl_na_ciasto_z_jablkami

http://extra.smaczny.pl/przepis,moje_male_kuchenne_rewolucje_szarpaniec

Szarpaniec był bez dna co prawda ale biszkopt był za mały by kroić na pół :) musiałam wykorzystać co było wiec ten przepis był idealny :)))

A ciasto z jabłkami jest super mięciutkie i soczyste !

post-6578-0-97484900-1414868161_thumb.jp

post-6578-0-52681700-1414868195_thumb.jp

post-6578-0-00332700-1414868244_thumb.jp

post-6578-0-21426200-1414868279_thumb.jp

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

wczoraj skromniutko. Tylko babka z serem ricotta i z żurawinami

 

74343_600.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Może i skromna babeczka, ale wygląda rewelacyjne, i... pewnie też tak smakuje :smile:

 

Mmm... ale apetyczne wypieki Asieńko, gratuluję! :smile:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

WoW! Jak ze sklepu Figielku :D Piękne! Wpadnę na jedną ;) 

 

Ps. Figielku jak się składa takie bułeczki?  :blush:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dorotko takie buleczki są tez i w Niemczech bardzo popularne, nazywają sie "Franzbrötchen" :) to takie drozdzowe ciasto, rozwalkowuje sie je w duży kwadrat, smaruje roztopinym masłem i posypuje cukrem z cynamonem i zwija w rulon, potem kroi sie na 4-5 cm kawałki i każdy kawałek naciska sie wzdłuż przez środek drewniana łyżka, w ten sposób " rozjeżdżają " sie końcówki na zewnątrz i mamy taka fajna bułeczkę :))) bardzo smaczne, jadłam u koleżanki, chyba kiedyś sama tez upieke.

Ps: zdjęcie z internetu, nie moje :)

post-6578-0-40720000-1415045772_thumb.jp

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dorotko zapraszam !!! -jak będzie następna porcja pieczona to dam znać , bo po tych zostało tylko wspomnienie :smile:

Przepis dostałam od przyjaciółki -

ja cięłam w ten sposób -zdjęcie z internetu -

post-6888-0-70711400-1415089986.jpg

post-6888-0-34220900-1415089999.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Aha to teraz już wiem, a ja się tyle nagłówkowałam ("jak ten Figielek to zrolował?") patrząc na te apatyczne bułeczki :)

 

Wielkie dzięki dziewczynki za taką szybką i wyczerpującą odpowiedź  :biggrin:  :wub: Fajny ten sposób na drożdżóweczki :) 

 

Figielku, to czekam, czekam ;) 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

śliczne drożdżówki :)

a ja upiekłam tort miodowy. Ciasto jest niesamowicie delikatne i miękkie, jak biszkoptowe. A jest w nim szklanka miodu

 

75367_600.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.