Skocz do zawartości

Co Upiekliście Na Niedzielę Lub Co Pieczecie?


renigliwice

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda super ! gdzie mogę znaleść przepis na tą szarlotkę ?

a proszę bardzo, już udostępniam link do przepisu : Szarlotka królewska

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

za oknem śnieżyca, śniegu po fajki na słupach to wymysliłam sobie takie słoneczne ciasto :smile: Kruche, cieniutenkie blaty przełozone musem z suszonych moreli post-3821-0-30399100-1358009545_thumb.jp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a ja zrobiłam jeszcze sernik. Taki prawie wiedeński, tylko do masy serowej dodałam 1 szklankę śmietany

Dołączona grafika

Edytowane przez Krystyna9
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

WoW! ale z Ciebie pracuś Krysiu :smile:

Piękny wypiek! :grin:

ej tam, zaraz pracuś :D Najlepszy sernik robi się z sera wcale nie mielonego pieczołowicie lecz wrzuconego do malaksera :D Najpierw masło z cukrem, potem dodaję żółtka a na koniec wrzucam kawałki sera. Tylko białka ubijam osobno i na koncu łącze z masą serową

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Te serniki z sera mielonego (szczególnie niektóre "wiaderkowe") to maja taki jakiś inny smak. Mało sernikowy. Chociaż przyznaję się, czasami używam . Ja uwielbiam serniki typu cheesecake i do nich uzywam sera śmietankowego typu delfiko czy philadelphia. Nigdy te niskotłuszczowe. Za Chiny ludowe nie zastąpia one prawdziwych śmietankowych serów. A metoa malakserowa sprawdza się idealnie. teraz miałam tak ok. 1,40kg sera, więc najpierw masło z cukrem ukręciłam, potem dowaliłam te żółtka (po jednym rzecz jasna) i ok. połowy sera (dorzucałam przez te dziurę na górze). Pokręciło się tak z 5 minut i wyłozyłam do dużej miski. A do malaksera dodałam resztę sera, śmietanę i budyń. Zaś 5 minut kręcenia i gotowe. Połączyłam oba razem w dużej misce a potem tylko piana z białek i już sernik poszedł do pieca. Piekłam w niższych temperaturach. Ok. godziny w 155-160 a potem jeszcze zmniejszyłam do 140 na ok. 40 minut. Sernik niewiele się przyrumieni. Ale sprawdzony patyczkiem na samym środku, jest suchy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.