Basia K Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Pory (6 sztuk) kroimy wzdluz.Gotujemy ok 15 minut w wodzie kekko "ocukrzonej" i lekko posolonej. Przygotowujemy sos: 2 lyzki masla rozpuszczamy na patelni i dodajemy 2 lyzki maki.Powoli wlewamy 1/2 szklanki mleka i zagotowujemy.Dodajemy cukier,sól,pieprz,troche soku z cytryny i galke muszkatolowa.Mozna wbic 2 zoltka(nie jest to konieczne). Ugotowane pory ukladamy w zaroodpornym naczyniu,posypujemy zielonym groszkiem i przybieramy czastkami pomidora.Polewamy sosem i posypujemy startym zoltym serem.Zapiekac ok 15 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 O tym przepisie już słyszałam i podobno jest dobre. Pozdrawiam Ewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakalec Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Groszek z puszki, czy zywy? :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 na pewno z puszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Ja uzywam groszku z puszki.Szybciej .... :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.