Skocz do zawartości

Pory Pod Beszamelem


Basia K

Rekomendowane odpowiedzi

Pory (6 sztuk) kroimy wzdluz.Gotujemy ok 15 minut w wodzie kekko "ocukrzonej" i lekko posolonej. Przygotowujemy sos: 2 lyzki masla rozpuszczamy na patelni i dodajemy 2 lyzki maki.Powoli wlewamy 1/2 szklanki mleka i zagotowujemy.Dodajemy cukier,sól,pieprz,troche soku z cytryny i galke muszkatolowa.Mozna wbic 2 zoltka(nie jest to konieczne). Ugotowane pory ukladamy w zaroodpornym naczyniu,posypujemy zielonym groszkiem i przybieramy czastkami pomidora.Polewamy sosem i posypujemy startym zoltym serem.Zapiekac ok 15 minut.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.