Skocz do zawartości
andy8

Babka Jogurtowo-bananowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie! Babka na szóstkę :razz: :razz: Piekłam ją tydzień temu i bardzo smakowała mojej rodzinie. Do ciasta dodałam mąkę krupczatkę i co prawda piekłam na zwykłej prostokątnej blaszce, gdyż okazało się, że mam tylko małe formy do babek, ale smaku to nie zmieniło, polecam. JustynaZ.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Justynko bardzo się cieszę że ciasto ci się udało i smakowało :razz: :razz: [kwiat]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Super babka.Wszystkim smakuje .Pieklam ją dzisiaj według przepisu tylko dodałam mąke krupczatke.Piec musiałam troche ponad godzine

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Niestety, klapa:) babka mi sie nie udała. Robiłam wszystko zgodnie z przepisem. W piecu pięknie wyrosła, potem pękła. wszysyko wydawało sie pięknie. Po wyłaczeniu zostawiłam ja troche w piekarniku, z 5 minutek. Kiedy odwracałąm ja z formy, juz wiedziałm ze cos nie tak. Była cieżka, za dużo tłuszczu.... nie wiem czemu:( Cała poszła na smietnik. w srodku wyglądała jak ugotowany budyn. Szkoda, w smaku napewno by była dobra.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Marysiasto cieszę się że babka smakowała A tobie Thalia nie wiem co napisać,mnie też nieraz coś nie wyjdzie babki mają chyba największą skłoność do opadania,dlatego ja robię zawsze z krupczatki,ale inne tu osoby robiły ze zwykłej :smile:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przypominam tę babkę bo niedługo święta a jest naprawdę pyszna-długo nie mogłam znależć w sklepach bananowych budyni...ale wreszcie się udało i upiekłam. Dziękuję jeszcze raz Aniu za przepis i gorąco Cię pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Elu bananowe budynie są z firmy Winiary i pewnie takie kupiłaś,pozdrawiam również ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Aniu babkę upiekłam już przed świętami ,ale dopiero teraz mam czas wstawić fotki-jak zawsze boski smak i zniewalający aromat. Polecam wszystkim jeszcze raz i pozdrawiam.

post-3528-1240049455_thumb.jpg

post-3528-1240049545_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Elu bardzo się cieszę że jesteś zadowolona z przepisu-pięknie wyrośnięta babeczka,mniam,pozdrawiam wiosennie :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Babka cudna!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

:D  Witaj andy8 ,piekłam twiją babeczkę jest super w smaku lecz wyszdł mi jakiś mały zakalec ,a trzymałam się ściśle przepisu,czy nie jest w niej zadużo oleju??  :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wiolu mnie też często babki opadają i najczęściej piekę je z krupczatki ale jak zapewne czytałaś wiele osób piekło ze zwykłej pszennej mąki i są zadowolone sama nie wiem od czego to zależy-pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.