mac51 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Nie mogę znależć.Czyżby nie było,czy żle szukam?Jeżeli nie ma proszę o przepis :grin: Dzięki :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Mac 51 - znalazłam taka stronke podaje link. https://pesto.art.pl/kuchnia/dania/ryby/ryba_grecku.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 RYBA PO GRECKU -1 kg filetu z Mintaja lub Morszczuka -80 dag marchwi -40 dag pietruszki -1/2 selera średniej wielkości -6 średnich cebul -słoiczek przecieru pomidorowego Pudliszki [200 gr] -1/2 litra rosołu [może być z kostki] -pieprz,ewentualnie wegeta -2 listki laurowe,3 ziarenka ziela angielskiego -olej Filet pokroić na kawałki,posolić,panierować w jajku,w bułce i smażyć na oleju. Marchew ,pietruszke,seler zetrzeć na tarce jarzynowej grubej i przesmażyć na oleju.Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju.Warzywa połączyć. Dodać listki laurowe i ziele angielskie. Zalać rosołem i dusić pod przykryciem do miękkości.Następnie dodać przecier,pieprz i wegety jeśli potrzeba. W naczyniu do zapiekania układać warstwami: ryba,warzywa,ryba,warzywa. Wstawić do piekarnika na 20 minut. Temp.180 C. Najlepiej spożywać na drugi dzień na ciepło. Próbowałam już kilka przepisów ale ten jest dla mojej rodzinki najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Mac 51 zapomniałam w przepisie o listkach laurowych i zielu angielskim.Już poprawiłam.Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kate_76 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 zrobilam dzisiaj z Twojego przepisu rybke ,na razie "sprobowalam"na cieplo i jest pyszota i mysle ze jak postoi do jutra bedzie jeszcze lepsza ,zla jestem na siebie ze do tej pory nigdy nie robilam czegos tak pysznego . wielkie dzieki za przepisik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Cieszę się Kate że rybka smakuje. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zrobiłam rybę po grecku z przepisu JOLCIbardzo smaczna polecam wszystkim smakowała mniam :oops: Dzięki za przepisik :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 A tak wygląda moja *ryba po grecku* :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 :grin: Mac twoja rybka wygląda apetycznie ja ją robie w ten sam sposób tylko daje mniej przecieru o połowe a pieprzu sporo by była pikantna, mniam :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kate_76 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Jolciu ta rybka z twojego przepisu jest tak pyszna ze dzisiaj ja znowu zrobilam-poezja poprostu wszystkim nam smakuje! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Kate miło słyszeć twoje słowa. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ana1 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Ja robie rybke w cebuli.Smaze filety rybne opanierowane w mące i jajku i przekładam do przezroczystego naczynia.5 dużych cebul kroję w półplasterkii smażę na małym ogniu na łyżce oliwy.Gdy cebula jest już miękka dodaję do tego pół szklanki wody,koncentrat pomidorowy i przyprawiam do smaku soląi pieprzem.Tym sosem zalewam rybkę i zostawiam aby przestygła. Jest pyszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monia79 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Często robię rybę po grecku tak jak w przepisie Jolci. Potwierdzam jest pyszna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Mam nadzieję,że ta rybka z przepisu jolci jest równie dobra i na zimno,bo ja lubię potem tak sobie ją podjadac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.