anulka2a Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 1/2 KG PIERSI INDYKA LUB KURCZAKA SOL PIEPRZ SOK 1/2 CYTRYNY OLEJ DO GLEBOKIEGO SMAZENIA BULKA TARTA WYKONANIE MIESO UMYC OSUSZYC POKROIC W POPRZEK NA NIEZBYT GRUBE PLASTRY LEKKO ROZBIC NADAJAC PODLUZNY KSZTALT MIESO OPROSZYC SOLA PIEPRZEM ODSTAWIC W CHLODNE MIEJSCE NA OK 1 GODZINE KAZDY KAWALEK NACIAC WZDLUZ PRZEWLEC JAK FAWOERK PANIEROWAC W BULCE TARTEJ SMAZYC Z OBU STRON NA RUMIANO WYJAC I OSACZYC PODAWAC Z RYZEM LUB ZIEMNIAKAMI Cytuj
ela52 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 ANULKO! JA TEZ SMAZYLAM JUZ TAKIE FAWORKI DROBIOWE. PRZEPIS DOSTALAM OD KOLEZANKI,SA SUPER. DZIEKI,ZE PODALAS TEN PRZEPIS NA FORUM. SERDECZNIE POZDRAWIAM. :razz: :wink: :grin: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Niby zwykle danie , a jak ciekawy sposób podania. Dzięki za nowy pomysł Cytuj
ina12 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Ja też już je robiłam, nacierałam mięso z mieszanymi przyprawami, imbirem, curry, pieprzem, solą czosnkową i dodawałam dwie łyżeczki soku z cytryny. Panierowałam wpierw w jajku, a następnie w bułce tartej i smażyłam na patelni, na oleju. Raz zrobiłam z piersi indyka, następnie robiłam z piersi kurczaka, faworki są bardziej miękkie. Polecam i pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi