Skocz do zawartości

Mięso Bez Pieczenia


Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mięsa nie należy nakłuwać w celu sprawdzenia,czy jest ugotowane. Wiadomo, że jest to niemożliwe w tak krótkim czasie. Dzieła dokonuje natomiast peklowanie mięsa po dwukrotnym jego gotowaniu. Trzeba uzbroić się tylko w cierpliwość i nie przyśpieszać studzenia zalewy. Naprawdę nie ma potrzeby tak długo gotować. Pozdrawiam. Renata

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • Odpowiedzi 123
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

  • 1 miesiąc później...

Ja już od kilku miesięcy robię to mięsko, mąż zachwycony.Preferuje karczek lub łopatkę. filet z inydka dla męża za chudy.Teraz kończy jeść mięsko ugotowane (bez pieczenia), a karczek już zamrożony czeka w kolejce

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zalewa na balkonie schładza się !!! Jutro moja opinia uzupełni to forum.Jeste bardzo !! ciekawa ? czy Wasze opinie pokryja się z moją.Do jutra :) .papappapa !!!

Witaj Czapi! Ciekawa jestem Twojej opinii. Nie należy jednak przyśpieszać studzenia mięsa.Dobrze jest jak się studzi w temperaturze pokojowej. Im dłużej leżakuje w zalewie, tym lepiej. Pozdrawiam.
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Hmm - właśnie w kuchni leży kawał schabu, z którym zastanawiam się co zrobić. Może skuszę się na ten przepis :) .. choć pierwotnie myślałem o upieczeniu mięsa, a później przed podaniem (na kolację) o tym, by je podgrzać.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 4 miesiące później...

Przepis super. Zrobiłam juz tak łopatke i było pyszna. Dostałam teraz szynke lekko uwędzoną (chyba juz słona jest)od sąsiada który bił świnke ale trzeba ja jeszcze ugotowac i zastanawiam czy ktoś moze robił w tej zalewie cos takiego. Czy taka swojska szynka sie bedzie nadawać i nie bedzie za słona?? Prosze podzielcie sie swoimi przemyśleniami. Z racji tego że jestem niecierpliwa to szynke ugotowałam a raczej zaparzyłam a w zalewie zrobiłam karczek. Ludziska jakie to pyszne miesko wychodzi.Nawet mój synek niejadek sie oderwac nie moze. 5+

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 3 miesiące później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...

Zrobiłam tym sposobem szyneczkę na święta. Mięsko było super, dziś robię kolejną :mrgreen: Przyznaję, że trochę się bałam przygotować mięso w ten sposób, ale wyszło rewelacyjne, kruche i soczyste :grin:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.