Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
renigliwice

Mięso Bez Pieczenia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mięsa nie należy nakłuwać w celu sprawdzenia,czy jest ugotowane. Wiadomo, że jest to niemożliwe w tak krótkim czasie. Dzieła dokonuje natomiast peklowanie mięsa po dwukrotnym jego gotowaniu. Trzeba uzbroić się tylko w cierpliwość i nie przyśpieszać studzenia zalewy. Naprawdę nie ma potrzeby tak długo gotować. Pozdrawiam. Renata

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Powiem szczerze ze naklulam mieso wlasciwie nieswiadomie,bo przewracalam je widelcem na druga strone.W kazdym razie miesko bylo smaczne.Nastepnym razem dla porownania zrobie z innego rodzaju miesa.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zalewa na balkonie schładza się !!! Jutro moja opinia uzupełni to forum.Jeste bardzo !! ciekawa ? czy Wasze opinie pokryja się z moją.Do jutra :-) .papappapa !!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja już od kilku miesięcy robię to mięsko, mąż zachwycony.Preferuje karczek lub łopatkę. filet z inydka dla męża za chudy.Teraz kończy jeść mięsko ugotowane (bez pieczenia), a karczek już zamrożony czeka w kolejce

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zalewa na balkonie schładza się !!! Jutro moja opinia uzupełni to forum.Jeste bardzo !! ciekawa ? czy Wasze opinie pokryja się z moją.Do jutra :) .papappapa !!!

Witaj Czapi! Ciekawa jestem Twojej opinii. Nie należy jednak przyśpieszać studzenia mięsa.Dobrze jest jak się studzi w temperaturze pokojowej. Im dłużej leżakuje w zalewie, tym lepiej. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Hmm - właśnie w kuchni leży kawał schabu, z którym zastanawiam się co zrobić. Może skuszę się na ten przepis :) .. choć pierwotnie myślałem o upieczeniu mięsa, a później przed podaniem (na kolację) o tym, by je podgrzać.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przepis super. Zrobiłam juz tak łopatke i było pyszna. Dostałam teraz szynke lekko uwędzoną (chyba juz słona jest)od sąsiada który bił świnke ale trzeba ja jeszcze ugotowac i zastanawiam czy ktoś moze robił w tej zalewie cos takiego. Czy taka swojska szynka sie bedzie nadawać i nie bedzie za słona?? Prosze podzielcie sie swoimi przemyśleniami. Z racji tego że jestem niecierpliwa to szynke ugotowałam a raczej zaparzyłam a w zalewie zrobiłam karczek. Ludziska jakie to pyszne miesko wychodzi.Nawet mój synek niejadek sie oderwac nie moze. 5+

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłam tym sposobem szyneczkę na święta. Mięsko było super, dziś robię kolejną :mrgreen: Przyznaję, że trochę się bałam przygotować mięso w ten sposób, ale wyszło rewelacyjne, kruche i soczyste :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.