Wiolka Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Składniki 5 jajek 1,5 szklanki cukru 2,5 szklanki mąki 1 szklanka wody przegotowanej i ostudzonej 1 szklanka oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Wszystko wymieszać mikserem, wodę i olej wlewać po trochę i na przemian.Podzielić ciasto na połowę, do jednej dodać 2-3 łyżki kakao, a do drugiej 2-3 łyżki mąki.Lać na środek blaszki po łyżce na zmianę . Piec 45 minut w 180 stopniach .Smacznego. Cytuj
amelia1 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Witaj Wiolu, ja też robię to ciacho, jest naprawdę extra, ale zamiast wody dodaję Fante pomarańczową, a jak nie mam to inny napój gazowany ale zazwyczaj pomarańczowy, jest jeszcze lepsze, a oliwy daję troszke mniej niz szklanka. Ciasto godne polecenia. Całuski Amelia Cytuj
basga Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Ja też daję coś gazowanego zamiast wody. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 To żeście mnie zaskoczyły a co daje taka woda czy fanta gazowana ????Jeszcze tak nie robiłam moża trzeba spróbować. :razz: Cytuj
bernadettt Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Ja daję oranżadę,czyli też gazowane. :razz: Ten "gaz" powoduje,że ciasto jest bardziej puszyste.Pycha Cytuj
basga Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 To prawda,woda gazowana działa spulchniająco bo zawiera dwutlenek węgla,spróbuj JUSTYNKO :razz: . Cytuj
apsik Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Ja też daję do zebry oranżadę,robię w formie keksowej,jest smaczniutkie i dekoracyjne. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 No dziewczyny to żeście mnie zaskoczyły ! Tyle co ja piekłam zebre ale do głowy mi nie przyszło dodac wody gazowanej lub oranżady. Ale co dwie lub więcej główek to nie jedna.... :razz: :razz: :wink: Pozdrawiam serdecznie Ewa. Cytuj
amelia1 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Ja też zawsze robię w keksówce, zazwyczaj posypuję pudrem, ale można też polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi, wtedy jest super, a co do gazowanego napoju, powiem wam, że parę razy dawałam nawet coca-cole, uwierzcie mi, że było extra ciacho, a tak jak pisałyście napój gazowany spulchnia ciasto, jest delikatne i mięciutkie, samo się rozpływa w ustach. Buziaki i pozdrowienia Amelia Cytuj
Wiolka Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Dziękuję Amelio za cenną uwagę na temat napoju gazowanego ja o tym nie wiedziałam serdecznie pozdrawiam . Całuski .Wiolka :razz: :razz: :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi