ina12 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 25 dag mąki 25 dag margaryny 25 dag cukru pudru 5 jaj łyżka proszku do pieczenia łyżka spirytusu 50 dag bakalii - orzechy, migdały, rodzynki. suszone śliwki bez pestek, smażona skórka z pomarańczy Utrzeć margarynę, dodać żółtka, następnie cukier puder i alkohol. Na koniec połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i pianą ubitą z białek. Posiekane bakalie wymieszane z łyżką mąki wsypać do ciasta i delikatnie wymieszać. Piec w temp. 170* C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwonka221 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Witam!Ineczko mam pytanie odnośnie tego keksu,czy zamiast spirytusu mogę dać wódkę?Dać też kieliszek czy więcej wódki?Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Ino :( Zadanie wykonane :lol: Keks bardzo dobry :) Pomimo wymieszania bakalii z mąką...trochę opadły :lol: Ale co tam :-D :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka9 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Musze przyznać że ciasto wygląda pięknie . Musze tez je upiec :) Ina bardzo lubię kozystać z Twoich przepisów są naprawdę super . :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Iwonko możesz dodać wódkę nawet dwa kieliszki, jak nie dodasz alkoholu to ciasto też będziesz miała udane. Majko dziękuję bardzo że korzystasz z moich przepisów i jesteś z nich zadowolona. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Mac dziękuję bardzo za opinię i dodanie zdjęć. Największą radość sprawiłeś myślę że nie tylko mnie ale i wszystkim że powróciłeś do nas. Pozdrawiam serdecznie i pozostań z nami na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Dziękuję Ino :grin: Również serdecznie pozdrawiam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Ino. dziś upiekłam keks w/g Twojego przepisu. Jest super smaczny. Co prawda pękł mi wzdłuż, ale ten mankament przysypałam cukrem pudrem. Ja nigdy nie byłam dobra z pieczenia. Teraz będę pisać do sejmu o specjalny dodatek do pielęgniarskiej emerytury abym mogła piec ciągle nowe ciasta. ( to tylko żart). Serdecznie Cię pozdrawiam i dzięki za wspaniałe przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Minia dziękuję że dałaś znać i cieszę się że smakuje. Bardzo dobrze pieczesz, ciasto że pękło to dowód że dobrze je ucierałaś, babki dobrze utarte też pękają. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Keks naprawdę wyborny !! Pozdrawiam świątecznie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Ja tez zrobiłam ten keks na wigilię,bardzo wszystkim smakował- Halinko dziękuję za przepis :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Ja też upiekłam ten keks z przepisu Halinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Dorotko, Andy i Minia dziękuję i jestem zadowolona że keks Wam smakuje. Pozdrawiam Was serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halina mlodzieniak Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 HALINKO. DZISIAJ PIEKLAM TWOJE CIACHO, PYSZNE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.