Skocz do zawartości

Pyszny Przekladaniec Czekoladowy


Agusia

Rekomendowane odpowiedzi

Niziutki placuszek z cieniutkich paseczkow bialych ( masa) i czekoladowych ( ciasto) Ciasto: 6 jaj 25 dag margaryny 1 szklanka cukru pudru 1 lyzeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki kakao 1/2 szklanki maki Z bialek ubic sztywna piane. Margaryne utrzec z cukrem pudrem. Dodawac zoltka, kakao i make z proszkiem do pieczenia, caly czas ucierac. Na koncu dodac piane z bialek- delikatnie wymieszac. Mase podzielic na 4 rowne czesci i upiec 4 cieniutkie placki. Kazdy po ok. 10-15 min. Ja pieklam w blaszce ok. 20cm na 30 cm. Ciasta moze sie wydawac malo ale tak ma byc. Trzeba je doslownie rozsmarowac na blasze. Placki maja byc cieniutenkie, najlepiej tez ciasto wyglada gdy sa jednakowej grubosci, dlatego warto je podzielic na rowne czesci. Zeby nie polamac ich przy wyjmowaniu z formy, najlepiej przykryc foremke duza deska do krojenia i przekrecic do gory nogami.Placki wystudzic. Krem: 1 szklanka mleka 5 lyzek cukru 5 jaj 2 cukry waniliowe 25 dag masla 2 lyzki maki ziemniaczanej Mleko, 2 czubate lyzki cukru oraz cukry waniliowe zagotowac- zamieszac od czasu do czasu zeby sie cukier rozpuscil. Razem ubic: jajka, make i reszte cukru. Wlewac powoli na gorace mleko i ugotowac budyn. Caly czas mieszac najlepiej rozga do ubijania zeby nie bylo grudek. Wystudzic, najlepiej pod folia zeby sie kozuch nie zrobil. Maslo utrzec na puch i nadal ucierajac dodawac po lyzce wystudzony budyn. Mase podzielic na rowne czesci ( ciasto ladnie wtedy wyglada)i przelozyc nia wystudzone placki. Ciasto jest najlepsze na drugi dzien gdy placki troszke odwilgna. Ja dekoruje wierzch nitkami roztopionej bialej czekolady.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No to ciacho musi być smaczne, Agusia ostatnio dużo smakołyków nam podaje, oczywiście wszystko sobie notuję, ale kiedy ja to wszystko wypróbuję to nie mam pojęcia, mąż będzie jadł ;) bo ja przecież na dietce ;) . Pozdrowienia dla Ciebie i córci. Amelia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.